Het personeel van openbare ziekenhuizen in Thailand moeten op hun hoede zijn voor de Omicron-subvarianten

BANGKOK:- De landelijke medische dienst heeft het personeel van openbare ziekenhuizen gewaarschuwd om zichzelf te beschermen als een patiënt met een nieuwe Omicron-subvariant wordt opgenomen.

De medische dienst gaf de waarschuwing eerder deze week af en verspreidde de waarschuwing naar al haar openbare ziekenhuizen.

De directeur van de medische dienst, Khun Somsak Akksilp zei dat de waarschuwing was afgegeven omdat er meer patiënten naar ziekenhuizen kwamen die door de afdeling werden beheerd voor behandeling en de nieuwe BA.4- en BA.5-subvarianten werden gedetecteerd onder de patiënten.

Aangezien de afdeling openbare ziekenhuizen in Bangkok en de provincies in de voorsteden beheert, moet het ervoor zorgen dat ziekenhuispersoneel zichzelf tegen het virus beschermt, zodat de diensten niet worden verstoord, aldus de brief.

Het personeel werd extra gewaarschuwd om de universele preventiemaatregelen van Covid-19 strikt na te leven en tijdens het werk altijd beschermende mondkapjes te dragen en hun handen altijd te reinigen met ontsmettingsmiddelen op basis van alcohol.

Het personeel moet er ook voor zorgen dat poliklinische patiënten altijd beschermende gezichtsmaskers dragen in de ziekenhuizen, aldus de brief.

De directeur van ziekenhuizen hebben ook de opdracht gekregen te onderzoeken of hun personeel meer dan vier maanden geleden een dosis Covid-19-vaccin had gekregen.  In dergelijke gevallen moet het personeel worden overtuigd om op vrijwillige basis nog een dosis vaccin te krijgen, aldus de brief.

Het personeel werd ook verteld om te controleren of patiënten en hun familieleden goed waren ingeënt en dienovereenkomstig advies te geven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!