Vermoedelijk varkens smokkelschandaal in Centraal-Thailand ontdekt 

NAKHON PATHOM:- Er is gisteren een vermoedelijk varkensvleessmokkelschandaal  in de provincie Nakhon Pathom in het centrum van Thailand ontdekt.  Het departement van vee vond 59 ton varkensvlees in een koelhuis

De hele partij varkensvlees bestond uit 1.510 dozen varkenspoten uit Polen, 1433 dozen varkensvlees gevonden met het Braziliaanse merk Seara, 500 dozen varkensvlees onder het Duitse merk Westfleisch.  

Het departement vond 80 dozen varkenspoten van een onbekende bron en nog 180 dozen varkensvlees, óók van een onbekende bron.

De eigenaar van het koelhuis kreeg 15 dagen de tijd om een ​​invoervergunning en een vergunning voor het transport van het vlees aan de veehouders te overhandigen.  Doet hij dat niet, dan staan er hem juridische stappen te wachten. Ondertussen heeft het departement al het varkensvlees van de eigenaar in beslag genomen, aldus directeur-generaal Sorawit Thaneto van het departement.

Eerder dit jaar hebben de Thaise autoriteiten hard opgetreden tegen de hamsteraars van varkensvlees nadat de prijzen van varkensvlees waren gestegen.  In januari beschuldigden de autoriteiten van Songkhla een levensmiddelenbedrijf van het hamsteren van 200 ton varkensvlees.  In die tijd namen veel mensen zelfs hun toevlucht tot het eten van krokodillenvlees in plaats van varkensvlees.

Het varkensvleestekort kwam toen de vleesprijzen al stegen, en toen werd een uitbraak van Afrikaanse varkenspest gemeld op verschillende Thaise varkensboerderijen.  Drie boerderijen in de zuidelijke provincie Prachuap Khiri Khan hebben in totaal 117 varkens geslacht om verspreiding van het virus te voorkomen.

Eerder deze maand werd het varkensvlees in Thailand bevroren, aangezien de prijsinflatie in Thailand en over de hele wereld aanhoudt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Thai PBS World

Eén gedachte over “Vermoedelijk varkens smokkelschandaal in Centraal-Thailand ontdekt ”

  1. Dat zijn dus 260 dozen van onbekende oorsprong. Iemand die varkensvleesschandaal kan lezen en schrijven, is rijp voor een Nederlands inburgeringsdiploma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!