Thailand heeft zijn eigen “MeToo” politiek seksschandaal

BANGKOK:- De leider van de Democratische Partij, Khun Jurin Laksanawisit, verontschuldigde zich deze week tijdens een persconferentie voor het seksschandaal waarbij de voormalige de plv. leider van de partij, Prinn Panitchpakdi, betrokken is.

De briefing kwam nadat de druk op khun Jurin toenam om stappen te ondernemen teneinde om het door het schandaal aangetaste imago van de partij te beschermen.  

De leider van de Democratische Partij heeft zich verontschuldigd voor het seksschandaal waarbij een voormalig plaatsvervangend partijleider betrokken was en erkende zijn eigen verantwoordelijkheid door ontslag te nemen uit twee regeringscommissies voor gendergelijkheid en vrouwenbeleid.

Khun Jurin Laksanawisit, die ook minister van Handel en vice-premier is, sprak tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van de partij.

Hij zei dat de Democratische Partij tegen seksuele intimidatie, geweld tegen vrouwen en kinderen en genderdiscriminatie was.  Hij bevestigde dat de partij de heer Prinn niet zou beschermen of zich zou bemoeien met het rechtssysteem.

De partij vormde een commissie om de feiten in de zaken van khun Prinn te achterhalen en te kijken naar rehabilitatie voor de getroffen mensen, merkte hij op.

Khun Prinn nam vorige week ontslag bij de Democratische Partij om beschuldigingen van seksuele intimidatie en verkrachting te bestrijden  .  Hij werd eerder op borgtocht vrijgelaten na het beantwoorden van beschuldigingen in twee gevallen van seksuele intimidatie en één verkrachtingszaak die tegen hem waren aangespannen.

Ondertussen generaal Trairong Piwpan, plv.  commissaris van het Metropolitan Police Bureau, die betrokken is bij het lopende onderzoek tegen khun Prinn, dat er negen klachten over seksueel wangedrag tegen de politicus  bij de politie van politiebureau Lumpini zijn ingediend, wat het totale aantal beschuldigers op 14 brengt.

Als er verdere aanklachten tegen Khun Prinn worden ingediend, zal de rechtbank worden gevraagd een arrestatiebevel uit te vaardigen, zei kolonel Nimit.  Hij zei echter niet te zeggen hoe lang het onderzoek zou duren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkoklocal
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkoklocal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!