Twee dodelijke slachtoffers bij de zomerstormen en duizenden huizen in Thailand beschadigd

THAILAND:- In de afgelopen dagen zijn er twee mensen gestorven, drie anderen raakten gewond en meer dan 3.200 huizen werden beschadigd door zomerstormen die 21 van de provincies van Thailand met windstoten en regen teisterde.

Op de luchthaven Don Muaeng in Bangkok werd het dak van een nieuw busstation eraf geblazen en is gisteren tijdens hevige regen een muur ingestort.  Er waren geen gewonden gemeld, aangezien het pas voltooide busstation nog moest worden geopend.

Volgens het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) hebben meer dan 2.800 huizen in 11 noordelijke provincies schade opgelopen door plotselinge overstromingen en windstoten.

Een dorpeling in Chiang Rai en een andere in de provincie Tak werden gedood.  Drie anderen in de provincie Tak liepen ook verwondingen op.

In andere regio’s was de schade minder groot, met slechts drie centrale provincies, twee in de oostelijke regio en vijf noordoostelijke provincies die in die periode werden getroffen door zomerstormen.

De DDPM heeft provinciale en lokale functionarissen opgedragen om de materiële schade te onderzoeken en te beoordelen en om hulpgoederen aan de slachtoffers te verstrekken.

 Mensen die zijn getroffen door de stormen kunnen hulp zoeken door 24 uur per dag contact op te nemen met het 1784-callcenter van de afdeling of via Line ID @1784DDPM. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!