Politie in Oost-Thailand arresteert bende Thaise mannen die zich voordeden als politieagenten en slachtoffers afperste

LAEM CHABANG:- Politieagenten van het politiebureau Laem Chabang hebben drie Thaise mannen aangehouden die zich voordeden als politieagenten om lokale bewoners in de provincie Chonburi te beroven en af te persen.

Volgens een persconferentie op het politiebureau van Laem Chabang kwam de arrestatie nadat een klacht was ingediend door de 31-jarige Khun Thanaphat Butwanich, die aangaf op 9 juni in een supermarkt in Sri Racha te zijn afgeperst.

De verdachten, gekleed in kogelvrije vesten, bruine broeken en zwarte petten zoals die van politieagenten, dwongen Khun Thanaphat in hun auto te laten stappen en probeerden hem te dwingen illegale drugs van hen te kopen. Khun Thanaphat weigerde dit echter te doen, waardoor de verdachten hem aanvielen, zijn portemonnee met daarin 8,000 baht stalen en zijn motorfiets meenamen.

Na het bekijken van camerabeelden slaagde de politie van Laem Chabang er snel in om de verdachten te arresteren. Tijdens het verhoor bekenden de verdachten naar verluidt de misdaad, maar gaven ze toe eerder als politievrijwilliger te hebben gediend, en zo kwamen ze aan de uniformen. Ze beweerden ook dat ze in het verleden zes tot zeven keer soortgelijke misdaden hadden gepleegd, vooral tegen jongeren.

De verdachten worden beschuldigd van “diefstal door zich voor te doen als militairen of politieagenten, of zich te kleden op een manier die anderen doet geloven dat ze militairen of politieagenten zijn, of een voertuig te gebruiken om een ​​misdaad te plegen of om te ontsnappen aan arrestatie.”

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!