Politie Bangkok gaat verder in het onderzoek naar een vermeend misdaadsyndicaat na de moord op een leraar en student in het Klong Toey gebied

BANGKOK:- Gisteren publiceerde uw Nieuwsbeer een artikel over een misdaadsyndicaat, in aansluiting op deze publicatie komen er meer criminele misstanden in de openbaarheid. Zo zou de politie nu op zoek zijn naar een schutter en zijn partner in crime, die een leraar en een technische student in Klong Toey zouden hebben vermoord.

De politie heeft nu bewijs gevonden dat ze deel uitmaken van een misdaadnetwerk dat wraak als missie heeft. Kolonel Wittawat Chinkham, commandant van de Metropolitan Police Division 5, heeft het politiebureau Thung Maha Mek bezocht om vier van alle acht verdachten te ondervragen van de fatale schietpartij waarbij een student en leraar in Klong Toey in Bangkok op 11 november om het leven kwamen.

Lees óók> https://ollekebolleke.info/politie-bangkok-valt-bij-een-tactische-training-van-vijandelijke-misdaadsyndicaat-binnen-en-arresteert-zes-verdachten/

Kolonel Wittawat vertelde dat alle acht verdachten de beschuldigingen tijdens hun 48 uur durende detentie krachtig hadden ontkend. Hoewel sommigen van hen belangrijke details hadden onthuld, bleven ze volhouden dat ze geen schuld hadden aan de dood van twee slachtoffers.

Khun Sirada Sinprasert, een 45-jarige leraar die in de rij staat om de geldautomaat van een bank aan Sunthon Kosa Road te gebruiken werd neergeschoten en stierf ter plaatse, terwijl de 19-jarige Thanasorn Hongsawat, ernstig gewond raakte en later in het ziekenhuis overleed.

Onderwijl circuleren er foto’s op internet rond van een tandwielsymbool dat op de schouders van sommige verdachten is gebrandmerkt, wat aangeeft dat één tandwiel één succesvolle missie symboliseert. De vier verdachten hebben naar verluidt littekens op hun lichaam. Eén van hen heeft zelfs vier brandmerken op zijn linker bovenarm.

De politie heeft de achtergrond van de littekens van uitrusting onderzocht, maar de informatie moet nog worden onthuld vanwege de vertrouwelijkheid van de zaak. Ook het brandijzer dat werd gebruikt om het tandwielsymbool te stempelen, is niet gevonden, zei kolonel Wittawat.

Ondertussen wees politie-majoor-generaal Theeradej Thamsuthee, hoofd van de onderzoeksafdeling van de MPB, erop dat het tandwiellitteken een onmiskenbaar crimineel patroon onder de verdachten en hun netwerk symboliseert.

Om te reageren op eventuele toekomstige criminele daden door studenten uit het beroepsonderwijs, heeft generaal-majoor Charin Kopatta, adjunct-commissaris van de MPB, inmiddels een ontmoeting met hoofdcommissarissen van 14 politiebureaus om oplossingen voor het probleem te vinden. .

Ze hebben overwogen om het ‘Min Buri-model’ opnieuw in te voeren, waarbij agenten en schoolbestuurders vrijwilligerswerk aanbieden aan de studenten en activiteiten tussen politie en studenten aanbieden om dodelijke botsingen te voorkomen.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!