UPDATE | De politie vreest dat voortvluchtige Chaowalit een ontsnappingsroute over de bergen in Zuid-Thailand heeft gevonden 

PHATTALUNG:- De politie heeft de klopjacht op de ontsnapte gevangene Chaowalit Thongduang alias ‘Sia Pang Na Nod” tijdelijk opgeschort nadat hevige stormen het natuurreservaat Khao Banthat in de provincie Phatthalung troffen, het gebied waar hij zich vermoedelijk schuilhoudt.

De 37-jarige Thaise man ontsnapte vorige maand uit detentie in de provincie Nakhon Si Thammarat voordat hij op 8 november de strijd aanging met de politie in een twee uur durend vuurgevecht in het Banthat-gebergte van het Palian-district in de provincie Trang.

Twee dagen terug had luitenant-generaal Itthipol Achariyapradit een ontmoeting met het zoekteam in het speciale operatiecentrum naast het Klong Khao Hua Chang Reservoir in Phatthalung. 

Door zware regenval  kon een helikopter zich gistermorgen niet bij de operatie aansluiten, wat Itthipol ertoe aanzette de klopjacht op te schorten totdat de weersomstandigheden verbeterden. Officieren kregen de opdracht zich terug te trekken uit de beboste bergen, die zich over vier provincies uitstrekken, en uit controleposten en watervallen.

Het Southern Meteorological Center voorspelt tot maandag zware regenval in het lagere zuiden.

Lokale rapporten geven aan dat Chaowalit mogelijk al vanuit de bergen is afgedaald naar een schuilplaats in de vallei. Onderzoekers vrezen dat hij één van de zes voorheen onbekende routes door de bergen zou kunnen gebruiken om opnieuw te ontsnappen.

Chaowalit zat een gevangenisstraf van 21 jaar uit wegens poging tot moord, terwijl hij wachtte op een proces wegens andere strafrechtelijke aanklachten, waaronder moord, toen hij de benen nam.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!