Politie arresteert een man die vermoedelijk bij een protest in Bangkok een tiener heeft neergeschoten

KANCHANABURI:- In de provincie Kanchanaburi heeft de politie een verdachte gearresteerd die volgens hen een 15-jarige jongen heeft neergeschoten tijdens protesten voor het politiebureau van Din Daeng in augustus.  De schietpartij veroorzaakte enorme controverse, waarbij velen de politie beschuldigden van het gebruik van scherpe munitie en het schieten op de menigte demonstranten.

De politie heeft altijd volgehouden dat ze alleen rubberen kogels gebruikten om anti-regeringsdemonstranten uiteen te drijven tijdens demonstraties in Bangkok die de afgelopen weken zijn toegenomen.  Als wordt bewezen dat de gearresteerde man het bijna fatale schot heeft gelost, zou de politie in het gelijk worden gesteld.

De verdachte die in hechtenis is genomen, is een 28-jarige man die door de politie alleen wordt geïdentificeerd als Khun Chutpoing.  De correctionele rechtbank had een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, dat eerder was gegeven aan rechercheurs op het politiebureau van Din Daeng.

De schietpartij vond plaats in de nacht van 16 augustus toen anti-regeringsactivisten met toenemende volatiliteit protesteerden.  De 15-jarige jongen werd in zijn hoofd geschoten en ligt sinds de schietpartij in coma.

De politie ontkende beweringen dat ze scherpe munitie hadden gebruikt om op demonstranten te schieten en hield de volgende dag een persconferentie buiten het Metropolitan Police Bureau en zei dat alleen rubberen kogels werden gebruikt om de menigte in bedwang te houden.  

Er werd een kogel gevonden die vastzat in de hersenstam van de 15-jarige en het schot veroorzaakte een breuk in de halswervels, aldus het ziekenhuis.  Het ziekenhuis specificeerde oorspronkelijk niet met welk type kogel de jongen werd beschoten, waardoor velen op sociale media de politie ervan beschuldigden echte kogels te gebruiken om de demonstrant bijna te doden.

De verdachte die de politie gisteren heeft aangehouden, heeft alle aanklachten tegen hem ontkend.  Hij wordt verdacht van poging tot moord en het illegaal bezit van munitie en een vuurwapen.

Vanmiddag is er een persconferentie gepland door het Metropolitan Police Bureau om de zaak verder te bespreken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling:  Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!