Er wordt dat van alles in het werk gesteld om de historische bezienswaardigheden van Thailand tegen de overstromingen te beschermen

THAILAND:- De afdeling Schone Kunsten werkt er hard aan om ervoor te zorgen dat de historische locaties van Thailand worden beschermd tegen de aanhoudende overstromingscrisis.

Khun Prateep Pengtako, de directeur-generaal van de afdeling, zei dat verwante instanties de opdracht hebben gekregen om de locaties in hun gebied nauwlettend in de gaten te houden.

Gelukkig is de situatie in drie historische parken in Sukhothai en Kamphaeng Phet is opgelost door een daling van de regenval.  De laterietstenen muren in Wat Phra Non en Thung Setthi Fort in Kamphaeng Phet zijn echter licht beschadigd door vallende bomen.

Het 6e regionale kantoor van het Fine Arts Department, liet weten, dat de toeristen de historische parken van Sukhothai, Si Satchanalai en Kamphaeng Phet zoals gewoonlijk kunnen bezoeken.

Ondertussen hebben ambtenaren barrières opgeworpen tegen het stijgende waterpeil op verschillende historische locaties in Ayutthaya, waaronder Wat Choeng Tha, Wat Kasattrathirat Worawiharn, evenals de Portugese en Hollandse dorpen.

De afdeling heeft ook apparatuur voorbereid en werkt samen met provinciale autoriteiten om de situatie nauwlettend te volgen.

In Nakhon Ratchasima heeft het 10e Regionale Bureau voor Schone Kunsten functionarissen ingezet om zandzakbarrières en twee waterpompen op te zetten in musea in de buurt van de rivier de Mun.  Door de recentelijke  overstromingen is ook het Lower Lam Chiang Krai Reservoir beschadigd.

Ondertussen zijn er waterpompen opgesteld in de buurt van het Phimai Stone Castle in het Phimai Historical Park, hoewel het water daar begint te dalen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling:  Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!