De overstromingen in Bangkok zullen niet zo heftig worden als in 2011 maar droge voeten houden de Bangkokianen niet, belooft Aswin

BANGKOK:- In een poging de angst voor een herhaling van de grote overstroming van 2011 weg te nemen, heeft de gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang, een verklaring uitgegeven waarin de situatie toen werd vergeleken met de situatie nu.

Hij legde uit dat tijdens het regenseizoen het water van de rivieren Ping, Wang, Yom en Nan in het noorden zich ophoopt in de Chao Phraya, waardoor het waterpeil stijgt.

Het waterpeil van de Chao Phraya wordt voornamelijk gecontroleerd door de Chao Phraya-dam in de provincie Chai Nat.  Als het niveau van de dam hoog is, zal de afvoersnelheid toenemen. De rivieren Pa Sak en Lop Buri voegen zich bij de Chao Phraya in de provincie Ayutthaya, met de Rama VI-dam die het waterpeil controleert.

De afgelopen week hebben zowel de Chao Phraya- als de Rama VI-dammen het water in een hoger tempo afgevoerd, waardoor het waterpeil van de rivier die door de hoofdstad stroomt, is gestegen.  Door deze stijging van het waterpeil zijn de inwoners van Bangkok bang dat de stad net als in 2011 onder water zal komen te staan.

Aswin legde uit dat de overstromingen in 2011 werden veroorzaakt door aanhoudend zware regenval veroorzaakt door verschillende stormen, waardoor het waterpeil in de Chao Phraya veel hoger werd dan nu het geval is.

Hij zei ook dat het water dat in 2011 uit de twee dammen werd geloosd, 4.000 en 3.860 kubieke meter per seconde bedroeg, vergeleken met 2.775 en 2.875 kubieke meter per seconde dit jaar.

Hij voegde eraan toe dat de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) barricades heeft opgeworpen en waterpompen heeft voorbereid voor drainage.  Er is ook een waterpeilmeetstation in het werk gesteld dat 24 uur per dag operationeel is.

De BMA heeft gezegd dat het Bangkokianen die mogelijk gevaar lopen onmiddellijk op de hoogte zal stellen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling:  Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!