Pattaya voert sterilisatie-inspanningen op om het aantal  zwerfhonden in de stad een halt toe te roepen

PATTAYA:- Deze kustplaats in het oosten van Thailand voert haar inspanningen op, door de zwerfhonden die door de straten en stranden van de stad zwerven te steriliseren. De burgemeester van Pattaya, Khun Poramet Ngampichet, heeft teams van dierenartsen en milieudeskundigen van het ministerie van Volksgezondheid en Milieu ingezet, zo las Olleke Bolleke in de plaatselijke media.

Deze teams zijn aangesteld om de stranden regelmatig af te struinen om de honden te vangen en regelmatig sterilisatieprogramma’s binnen de gemeenschappen uit te voeren om de zwerfhondenpopulatie onder controle te houden.

Khun Choco, een inwoner van Jomtien Beach, merkte op dat het probleem van zwerfhonden vaak ontstaat doordat de mensen deze dieren adopteren zonder rekening te houden met de langetermijnverplichtingen. Naarmate de puppy’s ouder worden en hun aanvankelijke aantrekkingskracht verliezen, hebben sommige eigenaren de neiging ze in de steek te laten, waardoor de cyclus van zwerfhondenproliferatie wordt voortgezet en de gemeenschap als geheel voor uitdagingen komt te staan.

Bewoners kunnen op de hoogte blijven van sterilisatieprogramma’s door updates te volgen op de officiële Facebook-pagina van de burgemeester van Pattaya, of door contact op te nemen met het 1337 Pattaya Call Center voor aanvullende informatie.

Door honden te steriliseren en te castreren wil de stad de geboorte van nog meer zwerfhonden voorkomen en het totale aantal zwerfhonden op de straten en op de stranden van Pattaya geleidelijk verminderen.

Het initiatief zal hopelijk niet alleen zorgen over openbare veiligheid en netheid wegnemen, maar ook een beter milieu creëren.

Thailand heeft tal van problemen met zwerfdieren.
Vorige maand intimideerde een roedel zwerfhonden twee buitenlandse toeristen op Ao Nang Beach in de provincie Krabi.

Op 11 maart was er weer een incident met zwerfhonden op Ao Nang Beach, toen een hond een toerist beet. De medische kosten van de toerist om zijn wond te behandelen, kostten hem uiteindelijk meer dan 20.000 baht.

In 2017 waren er naar schatting 860.000 zwerfhonden en -katten in Thailand. Dat is meer dan het dubbele van de 350.000 in een decennium eerder in 2007. 

Khun Somchuan Ratanamungklanon, de adjunct-directeur-generaal van departement van veeontwikkeling (waar dit fenomeen onder valt) voorspelde dat Thailand in 2027 “maar liefst twee miljoen zwerfhonden en katten zou hebben in 2027 en vijf miljoen in 2037.”

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “Pattaya voert sterilisatie-inspanningen op om het aantal  zwerfhonden in de stad een halt toe te roepen”

 1. 20.000 Baht, wederom oplichting.

  The cost of rabies vaccination in Thailand varies depending on the type of vaccine, the number of doses, and the location of the clinic. In general, the cost of a rabies vaccination in Thailand is between 1,000 and 5,000 baht (US$30-150).

  Here are some examples of the cost of rabies vaccination in Thailand:

  Chulalongkorn Hospital: 1,500 baht (US$45) for a single dose, 3,000 baht (US$90) for a three-dose course
  Bumrungrad Hospital: 2,000 baht (US$60) for a single dose, 4,000 baht (US$120) for a three-dose course
  Bangkok Hospital: 2,500 baht (US$75) for a single dose, 5,000 baht (US$150) for a three-dose course
  It is important to note that these are just estimates and the actual cost may vary. It is always best to contact a clinic in Thailand to get an accurate quote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!