Dakloze familie die al 10 jaar onder een brug in Centraal-Thailand bivakkeert, krijgt een helpende hand toegestoken door donaties van in totaal 800.000 baht

PHETCHABURI:- Een dakloos gezin van drie personen ontving meer dan 800.000 baht aan donaties nadat ze in een geïmproviseerde woning onder een brug hadden gewoond. De dakloze vader en twee tienerdochters hebben laten weten genoeg geld te hebben ontvangen en beloven het geld verstandig en voorzichtig te gebruiken.

In de provincie Phetchaburi, Thailand, belichtte een journalist de situatie van daklozen van de 15-jarige Daladit Somboonsri, een student aan de Bang Ta Boon Witthaya School, en haar jongere zus, de 13-jarige Thanisara Somboonsri. De zussen wonen al meer dan 10 jaar onder de Bang Ta Boon Floating Bridge met hun vader, de 47-jarige Rungchai Somboonsri. 

Hun huis bestond uit muren gemaakt van golfplaten, een kleine slaapkamer met bamboevloer en een afbrokkelende badkamer omgeven door stinkend, stilstaand water, zo las uw nieuwsbeer in de KhoaSod.

De daklozensituatie van het gezin trok de aandacht van het hoofd van de lokale overheid, Khun Saran Kettuthong, die tijdelijke huisvesting voor hen regelde in een nabijgelegen politieflat. De flat was verlaten en ongebruikt, maar na overleg met de hoofdabt van Pak Ao Bang Ta Boon Tempel en Kapitein Chanchai Srisamran, die de leiding heeft over het politiebureau van Bang Ta Boon, kreeg het gezin tijdelijk verblijf.

Met deze hulp en de overweldigende vrijgevigheid van ontvangen donaties, in totaal meer dan 800.000 baht, heeft de familie besloten geen geld via donaties meer aan te nemen.

Daladit, één van de kinderen, sprak zijn dankbaarheid uit voor de steun en beloofde het geld voorzichtig te gebruiken, om ervoor te zorgen dat het een verschil zou maken in hun leven.

Géén huis hebben in Thailand is een mega groot probleem.
De plv. gouverneur van Bangkok, Khun Sanon Wangsrangboon, maakte dergelijke opmerkingen na een ontmoeting met stadsambtenaren en vertegenwoordigers van niet-gouvernementele organisaties. In oktober vorig jaar werd een bijeenkomst belegd om dakloosheid in de hoofdstad van Thailand te bespreken en manieren te ontwikkelen om onderdak en werk voor hen te vinden.

Khun Sanon zegt dat degenen die onlangs dakloos zijn geworden, meer kansen op werk nodig hebben om een ​​inkomen te verdienen en een normaal leven te leiden. Hij voegde eraan toe dat bepaalde regels moeten worden versoepeld om hen aan werk te helpen. Hij categoriseerde de daklozenpopulatie door ze in te delen in groepen van chronisch daklozen, nieuw daklozen en mensen met psychiatrische problemen. Vervolgens merkte hij op dat de nieuwe daklozen de grootste groep daklozen in de stad vormden.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!