Olleke Bolleke vertelt u 10 manieren om met de hitte en vochtigheid in Thailand om te gaan

PATTAYA:- Van februari tot mei is de heetste tijd van het jaar in het grootste deel van Thailand.  En na de hitte komt de regen.  Dan is het heet EN behoorlijk benauwd.  In feite is het meestal het hele jaar door best vochtig.  Maar hoewel het misschien als een schok komt voor toeristen die gewend zijn aan een kouder of droger klimaat, duurt het niet te lang om zich aan de vochtigheid aan te passen.

Het punt is, het is een land met een warm klimaat en als je naar Thailand komt, ben je voorbereid op warm weer.  Voor mensen die voor langere tijd in Thailand verblijven of mensen die hier permanent komen wonen, die wennen aan de luchtvochtigheid.

 Het is goed voor uw gezondheid en in het algemeen om meer vocht in de lucht te hebben.  Een hoge luchtvochtigheid kan een positief effect hebben op mensen, planten en dieren.

In gebieden waar de luchtvochtigheid boven de 80% ligt, kun je de hele dag af en toe regen verwachten.  Het is zelden zo vochtig in Thailand.  De luchtvochtigheid in Bangkok is het hele jaar door gemiddeld meer dan 60%.  Verder naar het zuiden in Phuket is de luchtvochtigheid het hele jaar door boven de 70%, wat hogere niveaus bereikt in de eerste paar maanden van het jaarlijkse regenseizoen.

Een hoge luchtvochtigheid heeft ook gezondheidsvoordelen voor u.  Terwijl een lage luchtvochtigheid uw huid uitdroogt, kan een hoge luchtvochtigheid resulteren in een gladdere, stralendere huid met minimale puistjes.  Als je last hebt van acne, kan een hoge luchtvochtigheid hier ook gunstig zijn.

Er zijn positieve en negatieve punten voor uw ademhalingssysteem.  Hoewel het zeker kan helpen bij bestaande ademhalingsproblemen zoals astma of COPD, is er ook een keerzijde met verhoogde potentiële problemen met allergieën.

Een vochtige omgeving kan ook de verspreiding van door de lucht overgedragen ziekten helpen voorkomen, omdat de waterdeeltjes ​”plakkerig” zijn en stof en andere deeltjes zwaarder maken en naar de bodem zinken.

Hier een paar ideeën van uw nieuwsbeer om u te helpen omgaan met de vochtigheid in Thailand.

1. Drink veel water


Drink veel (flessen)water.  Drink niet uit de kraan, ook niet in de chique hotels.  Door veel water te drinken, blijft u gehydrateerd en voorkomt u hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.  Omdat u uit een koeler klimaat komt, moet u minstens twee keer zoveel drinken als voorheen.

2. U heeft meer zout nodig dan normaal

In Thais eten zit al veel zout, u hoeft geen zout toe te voegen.  Maar als u zweet, verliest u veel zout in de vorm van zweet.  Slechts een paar Thaise maaltijden per dag zullen u voorzien van al het zout dat u ooit nodig zou hebben.  Maar het kwaad van het toevoegen van extra zout is niet zo erg als je in Thailand woont.  Drankjes zoals Gatorade (er zijn andere merken verkrijgbaar) houden je zout- en elektrolytenniveau op peil als u denkt dat u een zouttekort hebt.

3. Draag loszittende kleding gemaakt van natuurlijke vezels?
Meestal draagt u maar één laag.  U kunt uw Thaise thuis in de kast late. thuislaten, die heeft u niet nodig, tenzij u tussen december en maart naar het noorden van Thailand wilt afreizen.

4. Train ’s morgens vroeg of ’s avonds laat?
Train niet midden op de dag, tenzij u ze niet allemaal op een rijtje heeft. De hitte van de dag brengt u het beste door met winkelen, in een kantoor met airconditioning of als siësta.  Ga zwemmen of doe een lekker dutje.

5. Draag een hoed of iets dergelijks.

Hoeden kunnen modieus zijn, maar in Thailand zijn ze ook heel functioneel.  Een hoed zorgt ervoor dat het zweet niet van uw gezicht druipt en voorkomt dat de zon direct op uw hoofd, gezicht of ogen schijnt.  Zonnebrillen zijn ook erg belangrijk om uw ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

6. Neem uw tijd – sabai, sabai!

U hoeft zich niet te haasten – bereid u voor op een langzamer tempo.  Doe wat de lokale bevolking doet.  Thais haasten zich zelden en hebben de neiging hun tempo aan te passen aan de hitte en vochtigheid.  Door rond te rennen stijgt uw lichaamstemperatuur alleen maar en wordt uw lichaam blootgesteld aan hittestress……..Sabai, Sabai (Ontspan!)

7. Indien mogelijk gebruik géén airconditioning.
Oké, het is warm, we snappen het, maar airconditioning zal uw lichaam waarschijnlijk nog meer belasten als u de hele dag in een kamer of kantoor met airconditioning doorbrengt.  Kies coole plekken, zeker, probeer eens ventilator, ga in een koele bries zitten of onder een boom.

8. Wanneer je in Rome bent, doe dan zoals de Romeinen doen.
Als het Thailand is, let dan op de lokale bevolking.  Ze lopen niet midden op de dag over straat en genieten ook vaak van voldoende buien gedurende de dag.  Zet het warme water lager als u gaat douchen.  Veel Thais hebben niet eens warm water aangesloten op hun douche, aangezien de omgevingstemperatuur van het kraanwater waarschijnlijk minstens 10 graden warmer is dan waar ze vandaan kwamen.

9. Haal het zweet zoveel mogelijk weg?

U zult zweten. Uw lichaam moet zweten om je lichaamstemperatuur op peil te houden.  Een vochtige handdoek die u bij uw hebt in een plastic zak is een perfecte manier om uw gezicht, nek of handen af ​​en toe schoon te vegen.  Sommigen van ons zweten meer dan anderen, maar het is geen probleem om af en toe het zweet op te vegen – realiseer dat u niet de enige die zweet.

10. Eet gezond, licht voedsel.

Door lichter, minder vet voedsel te eten, wordt uw lichaam ontlast om te verteren en voelt u zich veel koeler en verfrist.  Lokaal vers fruit en salades moeten worden opgenomen in een vochtig klimaatdieet.  Sommige pittige Thaise gerechten kunnen ook vrij licht zijn, maar blijf misschien tot de avond weg van de zwaardere curries.  Kokoswater is overal verkrijgbaar, goedkoop en erg verfrissend.  Ook voor een heerlij, ijsje hebben in Thailand een perfect excuus!

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!