In een trottoir in de Thaise hoofdstad Bangkok zijn 66 miljoen jaar oude fossielen gevonden

BANGKOK:- Thaise experts hebben bekend gemaakt dat er in een trottoir voor een winkelcentrum in Bangkok meer dan 70 fossielen zijn gevonden, de ammonieten zouden ongeveer 66 miljoen jaar zijn. Mogelijk zijn de fossielen als decoratie in het beton ingebed.

Een bijzonder oplettende koper ontdekte de fossielen, die wel twaalf centimeter groot waren, in het trottoir voor het winkelcentrum.

Thaise paleontologen bevestigden dat de 77 fossielen versteende schelpen zijn van koppotigen die ooit in de zee leefden.  Dat meldde de directeur van de fossielenafdeling van het Thaise ministerie van Milieu, Khun Preecha Saithong, aan het persbureau AFP.

Volgens lokale media zijn de ammonieten mogelijk twee jaar geleden tijdens reparatiewerkzaamheden in het beton ingebed ter decoratie.  De koppotigen leefden in het Jura en het Krijt.  Tegenwoordig worden hun versteende schelpen als souvenir verkocht in vakantiebestemmingen als Madagaskar en Marokko.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Borneotimes.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!