Olifant in Noordoost-Thailand probeert weg te komen maar wordt gruwelijk mishandelt 

SURIN:- Er zijn verontrustende foto’s vrijgekomen, welke aantoonde dat een aan een boom vastgebonden olifant probeerde weg te komen, het arme dier wordt als een vorm van straf voor slecht gedrag door vier mannen mishandelt. De opgedoken schrijnende beelden laten zien dat de een olifant wordt neergestoken met bamboesperen als straf voor slecht gedrag.

Minstens zes mannen bonden de pachyderm bij zijn poten en slagtanden vast aan een boom in Surin, Noordoost-Thailand. Omdat ze het geagiteerde dier niet konden beheersen, gebruikten de wrede eigenaren een meedogenloze methode om de olifantenstier te ‘breken’ om zijn geest te doden en hem minder agressief te maken.

Op een verontrustende video, welke door uw nieuwbeer NIET gepubliceerd is te zien hoe het noodlijdende dier rondsloeg in een poging zichzelf te bevrijden terwijl de groep schreeuwende mannen het neerstak en porde met wrede 4,5 meter lange bamboesperen.

In de daaropvolgende dagen werd het weer aan het werk gezet op boeddhistische religieuze festivals, en moet zwoegen in wonden bedekkende gewaden.

Toen het dier meer opgewonden raakte over mensen die het met hun wapens porden, sprong een man van zijn rug om de anderen te helpen de olifantenstier onder controle te krijgen.

Omringende toeschouwers filmden de traumatische ervaring toen de olifant probeerde aan te vallen om te ontsnappen aan de groep mensen eromheen.

Minstens negen mensen worden gezien terwijl ze naar de mishandeling kijken, terwijl sommigen foto’s maken terwijl ze veilig achter een vrachtwagen staan.

Één van de meest bekende olifantenbeschermers Saengduean Chailert, of khun Lek, runt een opvangcentrum in Chiang Mai in het noorden van het land. Ze heeft onlangs bezoekers verboden om de olifanten te baden, te voeren en aan te raken – waardoor het aantal toeristen dat haar Elephant Nature Park bezoekt met ruim de helft is gedaald.

Touroperators vertelden haar dat ze geen vakantiegangers meer konden sturen ‘omdat iedereen ‘de olifanten wil aanraken en knuffelen.

Khun Lek, die ook bekend staat als Thailand’s ‘Elephant Whisperer’, moedigt nu andere locaties op populaire toeristische bestemmingen zoals Phuket en Koh Samui aan om mensen te verbieden contact met deze woudreuzen te hebben.

Dierenrechtengroepen zoals World Animal Protection (WAP) en People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) hebben de veranderingen gesteund. Ondertussen heeft het PETA heeft opgeroepen tot het instellen van wetten die het gebruik van olifanten in de toerisme- en amusementsindustrie verbieden.

Vice-president Jason Baker zei: ‘Helaas heeft de geschiedenis ons geleerd dat we niet op regeringen kunnen vertrouwen om dieren te beschermen, vooral in landen als Thailand, waar de dierenwelzijnswetten zwak zijn.’

Thailand heeft naar schatting 2.000 Aziatische olifanten die in het wild leven – tegen 100.000 een eeuw geleden – en ongeveer 3.000 in privébezit in gevangenschap.

Velen worden gebruikt voor boeddhistische ceremonies en festivals, waarbij veel burgers van het land hun cultuur en geschiedenis van het gebruik van olifanten verdedigen, ook in stammenoorlogen van de 9e eeuw tot de Tweede Wereldoorlog.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Newsflare
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Newsflare.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!