12-jarig meisje rent door de vlammen een brandend huis in Noord-Thailand binnen om psychiatrische patiënt te redden.

TAK:- Een 12-jarig meisje rende door een brandend huis om een ​​psychiatrische patiënt te redden die in de kamer opgesloten zat. De dappere heldin redde de patiënt enkele minuten voordat hij levend verbrand zou worden.  

Politiekolonel Monsak Kaewon van het politiebureau van Mae Sot in de provincie Tak ontving een melding van een woningbrand.  Onmiddellijk werd er groot alarm gegeven en de politie en 4 brandweerwagens rukte direct uit.

De hulpdiensten kwamen aan bij het houten huis met één verdieping dat hevig in brand stond.  De woningen in de betreffende wijk zijn zeer dicht bij elkaar gebouwd. Er stond een harde wind en het vuur bereikte alras het huis van de buren.  Dorpelingen droegen wateremmers en sleepten hun waterslangen voort, maar helaas dat mocht niet baten.

Op moment dat de brandweerwagens arriveerden bleek dat de toegangsweg te smal was en brandweerlieden moesten de brandslangen het gebied in slepen.  

De 79-jarige khun Kamploy Kasipon, de eigenaresse van het brandende huis, begon langs de kant van de weg te huilen, de emoties werden de arme vrouw te veel en schreeuwde ondertussen om de hulp van dorpelingen om naar binnen te gaan en haar 54-jarige zoon te helpen, een psychiatrische patiënt die zich in een afgesloten kamer in het huis bevond. De man kan niet voor zichzelf zorgen en zou niet weten hoe hij moet aan de vuurzee zou moeten ontsnappen.  

Dorpelingen, waaronder een 12-jarig meisje, renden door de vlammen het huis in en redden de zoon met succes.  

Kamploy verklaarde dat ze al vele jaren in het huis wonen.  Toen het vuur begon, was ze tamarinde aan het verzamelen om te verkopen en hoorde ze een elektrische knal.  Daarna ontstond er rook en brand in de woning.

 Ze viel bijna flauw maar probeerde wakker te blijven en riep de dorpelingen om hulp.  Het enige wat ze nog heeft is haar zoon en de kleren die ze droeg toen het vuur alles van haar wegnam.

Dorpelingen in het gebied hadden onlangs nog aanverwante sectoren gevraagd om te helpen een brug naar het dorp te bouwen.  De bijnaam voor het dorp is “het vergeten dorp”, omdat er geen directe toegang is.  Ze moesten zelf een houten brug bouwen en die is al meer dan 10 jaar in gebruik.  De brug is gammel met veel gaten erin.  Toen de brand uitbrak, konden brandweerwagens niet de wijk binnen omdat de brug onbetrouwbaar was.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!