Nieuw-Zeelander komt om het leven terwijl hij een selfie maakt over ‘dodenspoorweg’

KANCHANABURI:- Een Nieuw-Zeelandse toerist is gistermorgen in de provincie Kanchanaburi om het leven gekomen door een lokale trein die over de “dodenspoorlijn” uit de Tweede Wereldoorlog reed.

Het politiebureau van Sai Yok werd om 11.50 uur gewaarschuwd dat een buitenlandse toerist was overleden nadat hij ongeveer 10 meter van een trein naar de grond was gevallen onder de dodenspoorweg bij de Krasae-grot in het Sai Yok-district. Het lichaam werd geïdentificeerd als dat van de 45-jarige Mr. Patrick Ward, 45.

Zijn val werd op video vastgelegd door een toerist in de buurt.  In de korte videoclip is te zien hoe het slachtoffer op zijn rug uit de trein viel.

Omdat er in dat gebied geen ladder of andere manier is om naar beneden te klimmen, moesten reddingswerkers een geïmproviseerd katrolsysteem maken om zichzelf te laten zakken en het lichaam eruit te trekken.

Toen reddingswerkers hem zagen, ademde hij nog nauwelijks, zei de politie.  Wards rechterarm en nek braken bij de val.  Reddingswerkers probeerden hem ongeveer een half uur lang te reanimeren, maar hun pogingen waren tevergeefs.

Kolonel Puchong Narong-in, hoofdcommissaris van het plaatselijke politiebureau, zei dat de gids had onthuld dat de toerist met een groep onder leiding van de gids vanaf de River Kwai-brug was gekomen en dat hij met de trein naar de dodenspoorweg reed.

De toerist opende naar verluidt een deur van de trein en probeerde een selfie te maken om het uitzicht naar buiten te laten zien, maar hij gleed uit op de trap bij de deur en viel het ravijn in.

De Dodenspoorlijn, die Thailand met Birma verbindt, werd tussen 1940 en 1943 aangelegd door burgerarbeiders die door de Japanners waren gerekruteerd en door de Japanners gevangengenomen krijgsgevangenen, om troepen en wapens te leveren voor de Japanse Birma-campagne in Japan.

Tweede Wereldoorlog.  
Naar schatting 180.000 tot 250.000 Zuidoost-Aziatische burgers en meer dan 60.000 geallieerde krijgsgevangenen werden tijdens de bouw onderworpen aan dwangarbeid en meer dan 100.000 van hen stierven.

Het politiebureau zei dat het contact zou opnemen met de Nieuw-Zeelandse ambassade in Bangkok om het lichaam in bewaring te nemen voor de begrafenis.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand
Bron: Thais nieuwsbulletin 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!