Khun Supachai dringt er bij Thailand op aan om een ​​duurzame economie op te bouwen en één grotere rol op het wereldtoneel te gaan spelen

BANGKOK:- Supachai Panitchpakdi, voormalig secretaris-generaal van de VN-conferentie over handel en ontwikkeling en voormalig directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie, drong er bij Thailand op aan om proactief te streven naar een duurzame economie en een belangrijkere rol te spelen op het wereldtoneel.

Hij benadrukte ook de ontwikkeling van de industriële sector en kansarmen.

Hij bracht dit  op het virtuele forum van The Nation “Thailand Next: Sustainability Goal”, ter sprake.

Khun Supachai deed vier suggesties voor de regering om het land naar het duurzaamheidsdoel te stuwen:

 1. De staat moet een stevige rol spelen bij het ondersteunen van een duurzame industriële sector met duidelijke richting en onmiddellijke oplossingen.

 “Ik hou van het 13e ontwikkelingsplan, dat tot doel heeft de productie van elektrische voertuigen te stimuleren.  Wij zijn de grootste autofabrikant van de Asean.  Daarom moeten we ons voorbereiden op het faciliteren van elektrische voertuigen.  Co-investering met China kan een goed idee zijn.  Maar dit is de verantwoordelijkheid van de regering’, merkte Supachai op.

2. Het welzijn van de mensen is even essentieel als de groene economie.  Het systeem van de “arme mensenkaart” is gunstig, maar een aantal straatarme burgers kan zich nog steeds niet inschrijven voor de regeling.  Ondertussen moet de overheid informele arbeiders volledig ondersteunen en een volwaardige gemeenschapseconomie bevorderen.

3. De staat dient duurzaam te handelen in alle economische, sociale en milieuaspecten.  Een koolstofarme samenleving kan alleen werkelijkheid worden als mensen het belang van de zaak echt begrijpen.

4. Het land moet op het wereldtoneel opklimmen.  De overheid moet zich gedragen bij het onderhandelen over internationale afspraken.  Asean-landen moeten zich ook verenigen en de regio beschermen tegen China, India en de VS, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!