Het hogere Thailand wordt enkele graden maar het Zuiden van het land wordt natter

BANGKOK:- De Thaise weerdienst liet vandaag vrijdag 24 december weten, dat een zwakke hogedruksysteem het hogere Thailand bedekt.  

Als gevolg daarvan zal het noorden, noordoosten, midden en oosten van het land te maken krijgen met een koele start van de dag met hier en daar mist, maar later in de morgen zal de temperatuur met 2 tot 4° Celsius toenemen.

Één zuidoostelijke wind heerst over het lagere noordoosten en het oosten en brengt geïsoleerde regens naar deze regio’s. 

Ondertussen heerst er een zwakke noordoostelijke moesson over de Golf en het zuiden, waardoor er in het zuiden minder regen valt. 

De weerdienst vermeldde ook dat in de loop van het weekend het vrij sterke hogedruksysteem uit China zich zal uitbreiden tot het hogere Thailand en geïsoleerde onweersbuien en een temperatuurdaling van 2-5 °C in het noordoosten, noorden, het midden en in het oosten van het land zal veroorzaken. 

In Bangkok begint de dag koel met een lichte mist, in de loop van de dag zal de temperatuur bij een zuidwestelijke wind enkele graden oplopen.

De actuele weersvoorspelling voor de komende 24 uur kunt u ieder uur op Olleke Bolleke Radio in Thailand beluisteren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!