Inwoners van Chiang Mai onthutst nadat bij een hevige stortbui een 750 jaar oude stadsmuur in elkaar stort

CHIANG MAI:- Inwoners van Chiang Mai schrokken zich gisteren een hoedje toen ze zagen dat een deel van hun historische stadsmuur tijdens een nachtelijke storm instortte. Na meer dan 750 jaar te hebben gestaan, werd de muur bij de Chang Phuak-poort door hevige regen tot een hoop puin gereduceerd. 

De gemeentelijke ambtenaren van Chiang Mai haastten zich om het terrein rond de muur voor toeristen en de lokale bevolking af te sluitenen de schade te onderzoeken. 

Het departement van Beeldende Kunst heeft personeel naar Chiang Mai gestuurd om te helpen bij renovatiewerkzaamheden. 

Het regionale Bureau voor Schone Kunsten zei dat ongeveer 10 meter van de muur was omgevallen als gevolg van hevige regenval. De directeur van dit bureau, Khun Therdsak Yenjura zei dat de muur rond de Chang Phuak-poort ongeveer 60 jaar geleden voor het laatst werd onderhouden.

De muur wordt verondersteld te zijn gebouwd tijdens het bewind van koning Mengrai van Lanna (1261-1292 na Chr.). “Het 7e Regionale Bureau voor Schone Kunsten zal stutten bij het restant van de muur installeren voordat er onderhoud wordt uitgevoerd”, zo vertelde khun Therdsak.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!