Het vuurbootfestival op de Mekong rivier in Noordoost-Thailand is op zich een hele belevenis om mee te maken

NAKHON PHANOM:- De Thaise toeristen autoriteit, beter bekend onder het TAT, in de provincie Nakhon Phanom in het noordoosten van het land heeft de datum van dit jaar aangekondigd voor de traditionele verlichte bootprocessies “Lai Ruea Fai”. 

De adembenemende boten op de Thais-Lao grensrivier Mekong zijn dit jaar te bewonderen van zaterdag 1 oktober tot en met dinsdag 11 oktober.

De “moeder van alle wateren”, zoals de rivier ook wel bekend staat bij de lokale bevolking, verandert dan weer in een sprankelende zee van lichtjes van verlichte jonken en boten. De processie heeft een lange geschiedenis en vindt elk jaar plaats aan het einde van de boeddhistische vastentijd.

Een onvergetelijke festivalervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de interessante Thaise cultuur van het landelijke noordoosten.

Een onvergetelijke festivalervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de interessante Thaise cultuur van het landelijke noordoosten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TAT 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Tourism Authority of Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!