Pattaya-functionaris dringt er bij burgemeester op aan om de legale zone voor het nachtleven uit te breiden

PATTAYA:- Een functionaris van de gemeente Pattaya heeft burgemeester Poramase Ngampiches voorgesteld om  de legale uitgaanszone van de stad uit te breiden.  Het gemeenteraadslid Damrongkiat Pinitkan van Pattaya deed het voorstel vrijdag tijdens een vergadering.

Khun Damrongkiat betoogde dat de huidige zones, die sinds 2002 niet zijn gewijzigd, nu behoorlijk verouderd zijn en niet méér van deze tijd.

Hij wees er óók op dat de regelgeving alleen exploitanten toestaat om uitgaansgelegenheden te exploiteren aan de rechterkant van Pattaya Third Road tot aan Bali Hai Pier.  Er zijn nu echter veel winkels aan de linkerkant geopend, evenals in Jomtien en Naklua, zei hij.  Damrongkiat voegde eraan toe dat deze bedrijven nu óók graag een vergunning zouden krijgen.

Hij zei: “Als deze vestigingen zich in de legale exploitatiezones bevinden, zullen ze ook profiteren van de verruiming van de wettelijke openingstijden.”

Burgemeester Poramese heeft aan de hand van dit voorstel de Pattaya Entertainment and Tourism Association gevraagd hem een ​​officiële schriftelijke petitie te sturen die hij ter overweging naar het ministerie van Binnenlandse Zaken moet sturen.

Sommige inwoners van Pattaya zijn niet de grootste fans van het nachtleven vanwege het lawaai en de drukte die ze met zich meebrengen.  In gebieden zoals Pratumnak Hill en Na Jomtien Beach zijn geschillen ontstaan ​​tussen flatgebouwen en uitgaansgelegenheden.

De bedrijven en verkopers van Pattaya die zich op toeristen richten, hebben inderdaad spanningen gehad met lokale bewoners.  In juni verbood de gemeente Na Jomtien alle strandverkopers die de paden en het strand verstopten.  Buurtbewoners slaakten een zucht van verlichting en zeiden dat ze nu in alle rust konden ontspannen en dat bewoners niet langer last hadden van het lawaai.

De tijd zal leren hoe het voorstel van Damrongkiat uitpakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!