In het Sri Nan National Park in Noord Thailand, drink en eet u voortaan uit bamboe producten

NAN:- Het Sri Nan National Park in #Thailand is nu de laatste  openbare attractie die plastic bekers en verder ander eetgerei  heeft vervangen door bamboebekers en ander natuurlijk verkregen gebruiksvoorwerpen aan te bieden die zijn gemaakt door mensen die in aangrenzende gemeenschappen wonen.

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand juicht dit initiatief uit de grond van zijn hart toe, meerdere organisaties en attractieparken zouden dit voorbeeld moeten volgen, niet alleen in Thailand maar ook in Nederland en België.

Het personeel van Sri Nan park, dat bekend staat om zijn campings te midden van een prachtig berglandschap, werkte samen met een team van de Chulalongkorn Universiteit en had de steun van Wetenschappelijk buerau Onderzoek en Innovatie van Thailand om het project te plannen en ambachtslieden in Ban Wana Phrai, Ban Nongphum en Ban Nam Pi te rekruteren om het tafelgerei te maken.

Delen van bamboestammen werden gebruikt samen met bamboeschede en bladeren van de bananen- en pluangbomen, waardoor rustieke items werden gemaakt die bezoekers kunnen gebruiken in plaats van plastic.

De hoofddocent van de universiteit, dr. Khemarat Talerngsri, de projectleider, zei dat bamboeschede en pluang-bladeren door speciaal ontwikkelde vormmachines worden gehaald om een ​​goede kwaliteit te garanderen en de productiekosten te verlagen.

“De mensen van Ban Wana Phrai kunnen ongeveer 200 kommen met bamboeschede per dag produceren tegen een gemiddelde kostprijs van 2 Baht (€ 0,052) per stuk,” zei ze.

“Maar de capaciteit is nog niet genoeg om aan de vraag van bezoekers te voldoen en de kosten zijn nog steeds het dubbele van wat je in de markt betaalt.”

Khemarat zei dat een secundair doel van het project is om naburige boeren meer te betrekken bij het beheer van natuurlijke hulpbronnen, zowel in hun gemeenschappen als in het park.

“De gemeenschappen rond het nationale park hebben overvloedige eigen middelen om te behouden, terwijl het park extra carrières voor hen zal openen.” 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ANN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!