Een dode gaur is gisteren net buiten het Khao Phaeng Ma wildreservaat in Nakhon Ratchasima aangetroffen

NAKHON RATCHASIMA: Er is gisteren een dode gaur gevonden in de buurt van een tempel buiten een wildreservaat in het district Wang Nam Khieo, zo verklaarde khun Jaruay Inchan, directeur van Conservation Administration Zone 7.

Hij zei dat functionarissen van het Khao Phaeng Ma-wildreservaat de volwassen vrouwelijke gaur, waarvan de leeftijd en gewicht nog niet bekend is, dood vonden in struiken in de buurt van de weg buiten Wat Khlong Sai Thammasak in Moo 8, of het dorp Khlong Sai, in tambon Khlong Sai. De vindplaats ligt ongeveer 500 meter buiten de grens van het wildreservaat.

Er waren geen verwondingen die erop wezen dat het door jagers was aangevallen en geen blaarvorming die zou wijzen op de heersende huidziekte als mogelijke doodsoorzaak.

Phra Somkid, die in de tempel woont, zei dat hij drie of vier dagen geleden de gaur, die erg dun was, langzaam de struiken in de buurt in zag lopen.  Hij geloofde dat de gaur gestorven was.

Khun Annop Wuanual, hoofd van het Khao Phaeng Ma-wildreservaat, zei dat dierenartsen van het Conservation Administration Zone 7-kantoor het karkas dinsdag zouden onderzoeken.  Er zouden monsters worden genomen voor laboratoriumtests om de juiste doodsoorzaak te achterhalen.

Hij zei dat er ongeveer 300 gaur in kidded in het wildreservaat leven, waar voedsel en water nog steeds overvloedig waren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Vertaling: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!