Het Thais kabinet keurt subsidie ​​van 6 miljard baht goed om het verbranden van suikerrietvelden verder te verminderen

~HET IS EEN SLAG IN DE LUCHT~
(Het is een aktie die geen of weinig effect zal hebben)

BANGKOK:- Het Thaise kabinet heeft gisteren een subsidie ​​van 6,056 miljard baht goedgekeurd om de suikerrietboeren tegemoet te komen die vers suikerriet snijden voor suikerfabrieken in plaats van Het te verbranden, in een poging om de luchtvervuiling veroorzaakt door het verbranden van plantages te verminderen, zo maakte de plv. regeringswoordvoerder Ratchada Thanadirek bekend.

Het plan werd voorgesteld door het ministerie van Industrie, waarbij de Bank voor Landbouw en Landbouwcoöperaties ervoor koos om de uitbetaling van de subsidie ​​te regelen.

 “Het ministerie streeft ernaar om gedurende het oogstjaar 2020-2021 ongeveer 300.000 boeren te subsidiëren tegen 120 baht per ton.  Het geld zal rond juni tot september worden overgemaakt naar BAAC-rekeningen, ”zei Ratchada.

“Het doel van de campagne van dit jaar is om ten minste 56 miljoen ton vers suikerriet aan suikerfabrieken in het hele land te leveren, of 80 procent van de totale suikerrietproductie, die wordt geschat op 70 miljoen ton gedurende het hele oogstjaar”, zei ze.

Tijdens het vorige oogstjaar van 2019-2020 verspreidde het programma een subsidie ​​van 3,45 miljard baht naar 133.000 boeren, waardoor de hoeveelheid verbrand suikerriet werd teruggebracht tot 49,65 procent van de totale productie van suikerriet van 61 procent in het oogstjaar 2018-  2019.

Het kabinet erkende ook de doelstelling van het programma om de verbrande suikerrietvelden te verminderen van 10 procent van de totale suikerrietproductie in oogstjaar 2021-2022 tot minder dan vijf procent in 2022-2023 en nul in 2023-2024.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!