Thailand roept een Covid19 hulplijn in het leven voor kinderen, senioren en gehandicapten

~EEN LIJN UITWERPEN~
(De helpende hand bieden)

BANGKOK:- Het ministerie van Sociale Zaken heeft de nieuwe telefonische hulplijn met het nummer 1300 opgezet om kinderen, ouderen en gehandicapten te helpen die getroffen zijn door de uitbraak van Covid-19, zelfs als ze zelf niet besmet zijn met het virus.  

Volgens de plv. regeringswoordvoerster Ratchada Thanadirek biedt het meldpunt hulp aan mensen die afhankelijk zijn van andere mensen die de ziekte hebben opgelopen en daardoor hulpeloos zijn.  

In Bangkok en de omliggende provincies had het ministerie voorzieningen voorbereid om voor de getroffenen te zorgen.  Meisjes zonder voogd kunnen bijvoorbeeld worden geplaatst in het Rajvithi Home for Girls in Bangkok en jongens in het Pak Kret Home for Boys in Nonthaburi en het Prachabodi Institute in Pathum Thani.  Ouderen kunnen naar het Din Daeng Home in Bangkok en het Ouderen Trainingscentrum in Banglamung worden gestuurd terwijl gehandicapten kunnen worden ondergebracht in het Beroepsrevalidatiecentrum voor mensen met een handicap in Phra Pradaeng, Samut Prakan.  

In het geval dat kinderen, ouderen of gehandicapten hulp nodig hebben omdat ze besmet zijn met Covid-19, zou het ministerie samenwerken met het stadsbestuur van Bangkok en het ministerie van Volksgezondheid om hen in ziekenhuizen op te nemen.  Ouderen en mensen met zeven onderliggende ziekten die zich niet zelf kunnen aanmelden voor de Covid-vaccinatie, kunnen ook bellen met hotline 1300 en om hulp vragen.  

Het ministerie van Volksgezondheid helpt bij het registreren van een vaccinatieafspraak.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!