Het met de motorfiets over de trottoirs van Bangkok rijden, gaat de overtreders een boete van 5000 baht opleveren

BANGKOK:- Het met de motor(fiets) over de trottoirs in De Thaise hoofdstad zal resulteren in een boete van 5000 Baht , zo waarschuwt de gemeentelijke administratie van Bangkok.

De nog onverschrokken Bangkokianen die betrapt worden op het rijden, rijden of parkeren van hun voertuig op voetpaden, zullen een boete krijgen tot 5.000 baht op grond van een wetgeving uit 1992 inzake netheid en ordelijkheid.

Op social media liet de Bangkok Metropolitan Administration, het BMA, weten dat het functionarissen heeft gestuurd om voetpaden in het grootstedelijk gebied te controleren om ervoor te zorgen dat de wet wordt nageleefd.

“De wetshandhavers van BMA zijn gemachtigd om overtreders ter plaatse te beboeten.  Als de boete niet kan worden betaald, zal de overtreder volgens de wet worden vervolgd”, aldus de aankondiging.

Dergelijke overtreding van de wet kan worden gemeld aan de BMA via http://www.bangkok.go.th/reward of door de onderstaande QR-code te scannen.  

Informanten krijgen de helft van de boete als de zaak is afgewikkeld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!