Het beleid van de regering in Thailand om bomen als garantiebetaling te accepteren is een doorslaand succes

BANGKOK:-Het beleid om waardevolle bomen te gebruiken als onderpand voor bankleningen heeft zoveel succes opgeleverd dat premier Prayut Chan-o-cha de dorpelingen in het land aanmoedigt om meer van dergelijke bomen te planten.

Bomen die als onderpand kunnen worden gebruikt, zijn onder meer teak, tamarinde, ebbenhout, Birmese ebbenhout, durian en jackfruit.

De plv. woordvoerder van de regering, Ratchada Thanadirek, zei dat premier Prayut het succes van het beleid had vernomen van de departement bedrijfsontwikkeling, die leiders van plattelandsgemeenschappen en gemeenschapsondernemingen heeft voorgelicht over de voordelen van het planten van waardevolle bomen.

Het departement, dat onder de jurisdictie van het Ministerie van Handel valt, zei dat steeds meer dorpelingen interesse in de regeling toonde, aldus khun Ratchada.

Ze voegde eraan toe dat dit bomenteeltplan deel uitmaakt van het beleid van Prayut om groene gebieden in het land te stimuleren en dorpelingen een manier te geven om leningen te krijgen.

Op 20 mei j.l. werden 146.000 bomen geregistreerd als onderpand voor leningen ter waarde van 137 miljoen baht.  Van hen waren er 318 geregistreerd bij de Bank for Agriculture and Agricultural Cooperative voor leningen ter waarde van 3 miljoen baht, 23.000 bomen bij Krung Thai Bank voor 128 miljoen baht en 120.000 bomen bij kleine financiële organisaties voor 6 miljoen baht.

“De premier hecht belang aan het kweken van waardevolle bomen, omdat ze het land niet alleen groener maken, maar ze kunnen ook worden gebruikt als onderpand voor leningen”, zei ze.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Het beleid van de regering in Thailand om bomen als garantiebetaling te accepteren is een doorslaand succes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!