Het land-departement van Thailand actualiseert belangrijke criteria voor buitenlanders om land te bezitten

PATTAYA:-Het Thaise land-departement heeft de criteria bijgewerkt om buitenlanders toe te staan ​​land in het land te bezitten. De nieuwste criteria zijn aangekondigd op de website van de afdeling:

  • Erfenis: Buitenlanders die de wettelijke erfgenamen zijn van buitenlanders die land mogen bezitten, kunnen het landbezit erven. De erfenis moet voldoen aan de grondwet of criteria voor grondbezit door buitenlanders.
    De erfgenamen kunnen bijvoorbeeld niet meer dan 1 rai (0,160 hectare) land erven voor industrieel gebruik, of niet meer dan 10 rai (1,60 hectare) land voor landbouwgebruik, en het gebruik moet in overeenstemming zijn met de toestemming die is gegeven aan de familieleden die zij hebben gekregen. het land erven van.
  • Land kopen: Het ministerie zegt dat artikel 96 van de Landcode buitenlanders toestaat om 1 rai grond te kopen voor het bouwen van een woning als ze minstens 40 miljoen baht in het koninkrijk investeren.

Het ministerie merkte op dat het type investering moet worden beschouwd als gunstig voor de Thaise economie en samenleving, of dat het behoort tot de soorten bedrijven die door de Board of Investment worden gepromoot. De investeringen moeten minimaal drie jaar duren en de door buitenlanders gekochte woonwijk moet zich in Bangkok, Pattaya of een andere gemeente bevinden.

  • Landoverdracht: Buitenlanders kunnen landoverdracht ontvangen in overeenstemming met andere wetten, zoals de Investment Promotion Act van 1977.

Het ministerie waarschuwde dat Thais, die optreden als genomineerden voor land voor buitenlanders, een maximale gevangenisstraf van drie jaar kunnen krijgen, of een boete van maximaal 6.000 baht, of beide.

Buitenlanders die zich schuldig maken aan het onrechtmatig verwerven van land riskeren een maximale dagelijkse boete van 20.000 baht en/of een maximale gevangenisstraf van twee jaar.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: เดอะเนชั่น

Eén gedachte over “Het land-departement van Thailand actualiseert belangrijke criteria voor buitenlanders om land te bezitten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!