De pinguïn belooft in hongerstaking te gaan als het proces tegen 22 demonstranten in Bangkok begint

~DAT LIGT HEM ZWAAR OP DE MAAG~
(Iets een moeilijk probleem vinden)

BANGKOK:- De aangehouden pro-democratische leider Khun Parit Chiwarak alias de Pinguïn heeft gistermiddag  een hongerstaking afgekondigd, toen het proces tegen 22 activisten bij het Strafhof van Bangkok van start ging.

Khun Parit, 22 jaar, is één van de zeven verdachten die in hechtenis worden gehouden nadat de vrijlating op borgtocht werd geweigerd.  Hij zei dat hij niet zou eten voordat de rechtbank hem tijdelijke vrijlating verleent in overeenstemming met zijn basisrechten.  

Ondertussen verleende de rechtbank toestemming om drie andere gedetineerde Ratsadon-activisten – Panupong Jadnok alias  “Mike”, Jatupat Boonpattararaksa alias “Pai Dao Din” en Piyarat Chongthep alias “Toto”, om van de Thonburi Remand Prison naar Bangkok Remand Prison in het district Chatuchak te verplaatsen, dit zou op het verzoek van hun advocaat gedaan zijn. 

De beslissing van de rechtbank zal onmiddellijk van kracht worden, de drie zullen dezelfde middag naar de nieuwe locatie  gebracht”, aldus Krisadang Nutjaras, een advocaat van het Thai Lawyers for Human Rights Centre.  

De rechtbank stelde ook een datum vast op 19 april om het bewijsmateriaal in de zaak Parit te onderzoeken.  Hij wordt beschuldigd van opruiing vanwege zijn rol in een bijeenkomst bij Democracy Monument op 18 juli vorig jaar.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Eén gedachte over “De pinguïn belooft in hongerstaking te gaan als het proces tegen 22 demonstranten in Bangkok begint”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!