Gruwelijke afslachting van zwaluwen in Phatthalung kost het bedrijf Siamnest 5 miljard baht aan gederfde inkomsten

PHATTALUNG:- Een onderzoeksteam van de Koninklijke Thaise politie, het RTP, bezocht gisteren de provincie Phattalung bezocht om de zaak van vermiste vogelnesten en het massaal doden van zwaluwen te onderzoeken.

Het bedrijf Siamnest, dat de concessie heeft voor het verzamelen van vogelnesten uit de 107 grotten op de zeven eilanden van Phattalung, stuurde zijn werknemers er vorige week op uit om de gewilde zwaluwnestjes te verzamelen.

Toen de werknemers bij de laatste grot aankwamen, vonden ze geen nesten, maar in plaats daarvan de karkassen van meer dan een miljoen vogels, de overblijfselen van een brand en afval, waaronder plastic flessen en schoenen.

De schade van dit vogelbloedbad wordt geschat op ongeveer 5 miljard baht.

De autoriteiten van Phattalung hebben ondertussen contact opgenomen met het afdeling speciaal politieonderzoek om te zien of ze zullen overwegen de zaak op zich te nemen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation   
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!