De hoofdstad Bangkok van Thailand neemt morgen de beslissing over de heropening van de stad.

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) heeft nog niet besloten wanneer de hoofdstad moet worden geopend als een quarantain vrij gebied tot het land, zo bevestigde de woordvoerder van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, Khun Apisamai Srirangsan.

De heropening van Bangkok was aanvankelijk gepland op 1 oktober, maar de minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, zei dat de deadline moet worden verschoven naar 15 oktober, aangezien nog maar slechts 37 procent van de inwoners is ingeënt.

Vorige week werd er grote bezorgdheid geuit dat de opening van Bangkok een piek in Covid19 infecties onder niet-gevaccineerde mensen zou kunnen veroorzaken.

Morgen zullen de functionarissen van het BMA een online vergadering houden met het Phuket-sandbox-team om ervaringen uit te wisselen en toeristische plannen voor de hoofdstad op te stellen.

Om te openen als proefgebied voor toerisme onder de sandbox-regeling, moet een bestemming 70-80 procent van de inwoners volledig hebben gevaccineerd.  Het moet ook een noodplan voor uitbraken opstellen, goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid of de provinciale commissie voor ziektebestrijding.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation   
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation   

Eén gedachte over “De hoofdstad Bangkok van Thailand neemt morgen de beslissing over de heropening van de stad.”

  1. Zelfde protocol dat nu ook in Nederland wordt gehanteerd en dat ook eerdaags in de V.S. zal worden gehanteerd. Eis om toegelaten te worden zal zijn. 2 x Gevaccineerd en 72 uur voor vertrek PCR test ondergaan. De kans dat iemand besmet arriveert is minimaal. Wel doorgaan met vaccineren en indien mogelijk tempo opvoeren. Vaccins zijn meer dan voorhanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!