Droom komt uit voor Thaise zussen in Oldenzaal: ‘We wagen de gok’

OLDENZAAL:- Ze zijn er helemaal klaar voor, zussen Duang Oude Holtkamp en Phitsamai Sukpheng. Het masseren zit de twee Thaise dames in het bloed, en dat mag heel Oldenzaal nu gaan ervaren. 

Er ging veel geduld, een aantal slapeloze nachten en een een lange voorbereiding aan vooraf, maar in januari kon het slot eindelijk van de deur. Massagesalon Sukpheng Traditionele Thaimassage aan de Deurningerstraat straalt een en al sereniteit en warmte uit. Eigenaresse Duang kijkt trots de ruimte in. „Eindelijk”, zegt ze met een grote glimlach, terwijl ze de rustgevende achtergrondmuziek iets zachter zet. „We zijn er zó druk mee geweest, en door corona konden we lange tijd niet open. Ik heb er echt van wakker gelegen.”

Volledig gerekt en gestrekt
Ze woont al ruim twintig jaar in Nederland. Duang verhuisde voor de liefde naar Oldenzaal en vond een baan bij een schoonmaakbedrijf. Twee jaar later reisde haar zus haar achterna. De plannen om ‘ooit’ samen een massagesalon te starten, lagen al langer op de plank. „Maar heel veel jaren terug waren Thaise massages nog helemaal niet zo populair in Nederland”, legt Duang uit. „Mensen wisten niet wat het inhield. Nu kent iedereen het en wordt het aanbod steeds groter.” 

Een Thaise massage staat bekend om de harde en stevige manier van masseren. Het lichaam wordt volledig gerekt en gestrekt en bepaalde drukpunten worden van alle spanning ontdaan. „Het hele lichaam wordt aangepakt”, zegt Phitsamai. „Het masseren is vaak wel pijnlijk, maar na de tijd geeft het vooral verlichting.”

De fijne kneepjes van het vak leerden de twee op jonge leeftijd al van familie. Duang: „In Thailand is het ook heel normaal dat kinderen hun ouders masseren, we zijn er echt mee opgevoed.” Dat de zussen voor een plekje in het centrum van Oldenzaal hebben gekozen, lag volgens haar voor de hand. „We wonen hier  en vinden het een leuke stad. Deze plek kwam vrij en we dachten: we wagen de gok.” 

Dat er op een steenworp afstand nóg een Thaise massagesalon zit gevestigd, maakt de twee niets uit. Duang: „Mensen zijn steeds meer met hun gezondheid bezig, misschien is één salon is een stad als Oldenzaal wel niet genoeg.” De stap naar het ondernemerschap vindt ze spannend, maar tegelijkertijd ook heel leuk. „Maar vanmorgen stond er hier wel een man voor de deur die om een ander soort massage vroeg. Dat vond ik wel angstig.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Robin Hilberink 
Content: Elke Agten
Bron: Tubantia.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!