Gids vindt stuk walviskots van 27 kilogram in Zuid-Thailand en kan direct met pensioen: “Een beter leven voor mijn familie”

SONGKHLA:- Het nieuwe jaar is goed begonnen voor een 43-jarige Thaise gids. Isdarit Baodaeng ruimde begin januari het strand in kuststad Songkhla op toen hij dacht dat hij op een dode vis stond. De man bekeek het ding van dichtbij en besefte dat het om een groot stuk walviskots ging, ook wel ambergris genoemd. 

Het goedje is een waardevol ingrediënt in parfums en is een fortuin waard. “Als ik een koper vind, ga ik met pensioen”, aldus Baodaeng die momenteel zo’n 12.000 Thaise baht – omgerekend zo’n 320 euro – per maand verdient. “Ik kan mijn familie nu een beter leven geven.” 

Afhankelijk van de kwaliteit van de walviskots, zou de man zo’n 1 miljoen euro voor deze vondst van 27 kilo kunnen krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nieuwsblad
Content: Redactie
Bron: Nieuwsblad.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!