Drie uit het “Sandbox Plan” van Phuket ontsnapte toeristen snel bij hun nekvel gepakt

~IEMAND BIJ HET NEKVEL GRIJPEN~
(Behalve ‘iemand grijpen of arresteren’ kan het ook ‘iemand berispen’ betekenen)

PHUKET:- In het licht van de recente ontdekking van het eerste internationaal geïmporteerde geval van Covid19 virus in de Phuket Sandbox-plan , kan het nieuws dat 3 mensen uit de strikt gereguleerde accommodaties “ontsnapt” zijn, misschien een beetje verontrustend zijn.  

Hoewel “Sandbox Plan” misschien niet waterdicht is, hebben de autoriteiten deze week met succes 3 toeristen bij hun nekvel gepakt nadat ze uit hun hotel waren weggegaan.

De eerste vermiste toerist was een open en gesloten zaak.  Een Amerikaanse reiziger die dacht te zijn ontsnapt aan het heropeningsplan van Phuket Sandbox, zou niet vannacht in zijn hotel zijn geweest.  Al snel werd bevestigd dat hij thuis een dringende zakelijke kwestie was tegengekomen en dat hij Phuket en Thailand helemaal had verlaten om terug te vliegen naar de Verenigde Staten.

De tweede ontsnapte Sandbox-vluchteling was een Duitse man met een Thaise vrouw in de provincie Phuket.  Tegenstrijdige berichten zijn onduidelijk of hij heeft ingecheckt in zijn SHA Plus-hotel en vervolgens is verdwenen voor de nachtelijke gastencontrole of dat hij zelfs nooit in zijn hotel is komen opdagen.  Er wordt aangenomen dat hij niet de vereiste mobiele telefoon-app heeft geïnstalleerd en geactiveerd die de bewegingen van bezoekers volgt tijdens de aankomstperiode van 14 dagen in Phuket.

Hij ging naar zijn familie, een schending van de aanvankelijke quarantaine totdat een negatieve test kan worden bevestigd.  Hij verbleef niet in zijn hotel, wat ook een overtreding van de Sandbox-regels inhoudt. De man was snel gevonden en keerde terug naar zijn hotel.  Nog géén woord over een straf of repercussies voor zijn acties, hoewel het immigratiebureau van Phuket het als een les noemde, wat suggereert dat maatregelen strenger zouden kunnen worden als er meer van dit soort gevallen plaatsvinden.

De derde en laatste vermiste Sandbox-passagier was meer verloren dan ontsnapt.  Een hotel in Saku meldde maandagochtend vroeg dat een 82-jarige Noorse man vermist werd bij regelmatige gastencontroles.  


Het hotelpersoneel doorzocht het strand van Nai Thon en de gebieden in de buurt van het hotel en nam contact op met naburige hotels en het Phuket Sandbox Operation Center, dat de politie en het Noorse consulaat op de hoogte bracht.

Een volledige klopjacht werd vermeden toen een hotelbewaker in de buurt meldde dat hij iemand die aan het signalement van de vermiste man voldeed, op een motor naar Cherng Talay had zien stappen.  De politie vond de man uiteindelijk om 04.40 uur buiten het Central Shopping Mall in Kathu.

De man bevestigde zijn identiteit en de reden voor zijn verdwijning lijkt een geval van milde dementie te zijn.  Hij had zijn telefoon in zijn kamer laten liggen en was alleen met zijn portemonnee weggelopen.  Toen de politie hem aantrof, was hij hongerig, moe en gedesoriënteerd.  Hij werd veilig teruggebracht naar zijn hotel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!