Hua Hin sluit zich aan bij groeiende lijst van barmedewerkers die dringend om hulp vragen

~DE BARRICADES OPGAAN~
(Actie voeren om iets voor elkaar te krijgen)

HUA HIN:- De meisjes in de bars van Hua Hin komen in opstand!  Ze komen op straat in opstand tegen de manier waarop de Thaise regering omgaat met de Covid19 situatie. Net als hun tegenhangers in Bangkok en Pattaya, organiseerden bareigenaren en -medewerkers samen met lokale muzikanten een demonstratie om te protesteren tegen de voortdurende sluiting van nachtleven en uitgaansgelegenheden in Hua Hin.

De berooide dames van het nachtleven droegen borden die de regering opriepen om de vaccinaties voor de lokale bevolking en entertainmentwerkers te versnellen en om een ​​soort van financiële hulp te bieden, zoals veel andere industrieën wel hebben ontvangen.  Bars, pubs en clubs zijn herhaaldelijk gesloten om Covid19 uitbraken in Hua Hin te voorkomen en zijn momenteel al maanden gesloten.

Doordat de grenzen nog steeds grotendeels gesloten zijn en het Thaise nachtleven door Covid19 beperkingen op de knieën is gebracht, gingen de arbeiders van de Hua Hin-barindustrie de straat op, marcherend van Soi 80 naar Soi 94 en riepen vandaag om steun omdat hun inkomen tot nul is gereduceerd.

Een lokale vlogger Jonny van “There is Something Happening” interviewde verschillende demonstranten voor zijn YouTube-kanaal.  De eigenaar van de Toro-bar zei dat de regering de barindustrieën in Hua Hin in de steek had gelaten, maar dat de eigenaren nog steeds salarissen en huur moeten betalen.  Hij zei dat mensen hun huizen en auto’s verliezen en lijden zonder enige hulp.

Ook de eigenaar van Euro Bar werd geïnterviewd en pleitte voor meer communicatie vanuit de overheid om de uitgaansindustrie te vertellen wat er speelt en welke hulp zij kunnen bieden.  Hij zei dat de barindustrie in Hua Hin vaccins nodig heeft en riep de regering op om vaccinaties te verstrekken.

De werknemers in de uitgaanssector raken steeds meer gefrustreerd door de lange sluitingen en het gebrek aan steun van de overheid.  Een blog bepleitte vorige week een campagne genaamd Koo Ja Perd Mueng Ja Tam Mai Wa, in het Engels in wezen “F— the rules, I’ll open.”  Beroemde bands sloten zich aan bij een coalitie van brancheverenigingen om een ​​7-puntenplan te presenteren aan parlementsleden om werknemers in bars en uitgaansgelegenheden te helpen.

De bars in Hua Hin zijn al enkele maanden gesloten en hoewel sommige provincies alcohol in restaurants weer beginnen toe te staan, is er momenteel geen tijdschema voor de heropening van clubs, bars en andere uitgaans- en uitgaansgelegenheden in Hua Hin of in Héél Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Hua Hin Today
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Hua Hin Today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!