Doodvonnis uitgesproken, strafbank in Thailand toont geen clementie voor “opvangmama” die de kinderen vloerreiniger te drinken gaf en vervolgens bedelde voor donaties

BANGKOK:- De centrale strafrechter heeft het doodvonnis uitgesproken tegen een vrouw die in de media bekendstaat als “Mae Puk”. Khun Natthiwan kreeg zeven andere aanklachten van de rechtbank aan te horen omdat deze op grond van de mensenhandelwetgeving aanklachten in overweging nam voor doodslag, poging tot moord en fraude.

De rechtbank hoorde hoe Natthiwan de zorg voor een 4-jarig meisje van de moeder had overgenomen. Vanaf 2015 begon ze het kind vloerreiniger te geven om haar zielig en ziek te maken.

Het kind kreeg ernstige darmproblemen, hoge bloeddruk en hoestte bloed. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht toen de pleegmoeder op Facebook ging om donaties te krijgen voor haar “zieke kind”, zo meldde Thai Rath.

Het ergste moest nog komen!
Tussen september 2017 en mei 2020 is ze begonnen met het voeren van vloerreiniger aan haar eigen tweejarige zoontje. Donaties om hem te helpen kwamen van andere eisers in de schokkende zaak.

Het vonnis besliste dat ondanks de hulp die aan de politie werd gegeven, de aanklachten voldoende zwaar waren om de doodstraf voor de dood van het eerste kind te rechtvaardigen.

Ze kreeg ook een levenslange gevangenisstraf voor de poging tot moord op haar zoon en moest iets meer dan 40.000 baht teruggeven aan mensen die haar geld gaven.

Haar straf werd met nog eens 30 jaar verhoogd door de beschuldigingen van fraude in verband met bedelen om geld onder valse voorwendselen.

Olleke Bolleke, uw wel geïnformeerde nieuwsbeer wilt opmerken dat Thailand één van de 54 landen over de hele wereld is, die de doodstraf in de boeken hebben staan, maar deze sporadisch gebruikt.

De laatste keer dat de doodstraf werkelijk werd uitgevoerd was in juni 2018 (met behulp van de dodelijke injectiemethode) en er zouden ongeveer 500 gevangenen in Thailand in de dodencel zitten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!