De toeristenindustrie van Thailand vraagt ​​om verdere ondersteuning

~DE HELPENDE HAND BIEDEN~
(Iemand ter willen zijn)

BANGKOK:- De toeristenindustrie dringt er bij de regering op aan om bestaande subsidies uit te breiden en verdere plannen uit te voeren om toerisme te promoten.  

Volgens khun Thanapol Cheewarattanaporn, voorzitter van de Association of Domestic Travel (ADT), is de stemming onder bedrijven over het Songkran-festival dalende.

De meeste mensen bezoeken liever gezinnen dan dat ze recreatieve uitstapjes maken.  De overheid moet het goedkeuringsproces voor nieuwe financieringsmaatregelen versnellen, met name de eigen bijdrage die 50 procent van de reispakketten subsidieert, met een maximum van 3.000 baht voor twee miljoen pakketten.  

Volgens het ministerie van Toerisme en Sport maakten Thais in januari 4,51 miljoen triplex met een omzet van 23 miljard baht.  Dit komt overeen met een daling van respectievelijk 63,7 en 75,3 procent, wat te wijten is aan de nieuwe virusuitbraken in Samut Sakhon in december.  

De stagnerende markt dwong 216 touroperators hun vergunningen in januari bij de toeristische autoriteiten in te leveren, gevolgd door nog eens 180 in februari.  

“Het toerisme heeft continue en alomvattende ondersteuning nodig om zijn bedrijf draaiende te houden.  Bedrijven weten niet of ze zullen overleven, zelfs als de grenzen op 1 oktober weer opengaan ”, aldus Chamnan Srisawat, voorzitter van de Tourism Council of Thailand. Als het huidige subsidieprogramma, dat beladen is met beschuldigingen van fraude, niet snel kan worden verlengd, de overheid moet tegen april een alternatieve oplossing bieden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise kranten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!