De politie in Bangkok moet op de op de eerste dag van Songkran de feestgangers op de Khao San Road tegenhouden vanwege grote drukte

BANGKOK:- De politie moest gisteravond rond de klok van 20:00 uur het publiek tegenhouden om naar de Khao San Road te gaan, vanwege de enorme toeloop van mensen. Maar liefst 40.000 Thaise en buitenlandse feestvierders namen op de eerste dag van het Songkran-festival deel aan het watergevecht op de Khao San Road.

Terwijl de menigte zich in de loop van de avond in ijl tempo vermenigvuldigen, kreeg de politie die controleposten bemande de opdracht om de straat af te sluiten en te voorkomen dat meer bezoekers naar de Khao San Road zouden gaan om de congestie in het gebied te verminderen.

De autoriteiten hadden van te voren al voorspeld er een grote mensenmenigte in deze wijk tijdens de eerste Songkran-vieringen bijeen zouden komen nadat de covid19 beperkingen waren opgeheven.

De lokale bedrijven verwachten tijdens het Songkran 30.000 tot 40.000 Thais en buitenlanders per dag op straat te zien.

Khao San Road is slechts 400 meter lang en heeft aan elk uiteinde de belangrijkste in- en uitgangen, plus verschillende kleine steegjes die vanaf de straat leiden.

De bezorgdheid over de mogelijke gevaren van overbevolking bij grote openbare evenementen neemt toe na een dodelijke stormloop in Zuid-Korea vorig jaar. De Itaewon-tragedie, waarbij 156 mensen omkwamen en 172 gewond raakten, vond plaats nadat meer dan 100.000 feestgangers en toeristen werden verpletterd in een smal steegje van het uitgaansdistrict in Seoul tijdens Halloween-feesten op 29 oktober.

De Khao San is tot en met zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur afgesloten voor autoverkeer vanwege watergevechten.

Een team van 100 politieagenten en vrijwilligers voor de burgerbescherming is deze week naar Khao San gestuurd om de veiligheid en openbare veiligheid van de menigte te waarborgen. In het gebied zijn zeven controleposten, drie EHBO-posten, vier ambulances en drie nooduitgangen ingezet.

De agenten van het plaatselijke politiebureau van Chana Songkhram zeiden dat ze zullen controleren op wapens en gesmokkelde alcohol.  Waterpistolen onder hoge druk, gekleurd poeder en naaktheid zijn dit jaar ook verboden op de Songkran-feesten.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!