Volgens een enquête van het Nida, wil meer dan de helft van de oudere Thais de zorg van familie en niet van de Staat

BANGKOK:- Een onlangs gehouden Nida-enquête onder 1.310 ouderen toont aan dat 53% liever door familieleden wordt verzorgd dan door de staat of andere particuliere entiteiten.

Volgens het landelijk onderzoek uitgevoerd door het Nationaal Instituut voor Ontwikkelingsadministratie, het Nida , vindt meer dan de helft van de oudere Thais vindt dat hun familieleden voor hen moeten zorgen,.

Het onderzoek onder 1.310 mensen ouder dan 60 werd uitgevoerd in samenwerking met het centrum voor onderzoek naar de vergrijzing van de samenleving van 14 tot 17 maart, ter gelegenheid van de Nationale Ouderendag op 13 april.

Het bleek dat 53,05% van de ondervraagde senioren vindt dat hun familieleden verantwoordelijk zijn voor hun welzijn, terwijl 41,91% zei dat het de verantwoordelijkheid van de staat was om zorg te verlenen, inclusief verpleeghuizen.  Van de rest vond 3,59% dat boeddhistische tempels en sociale stichtingen voor hen moesten zorgen en 1,45% zei dat de verantwoordelijkheid bij de particuliere sector lag.

Van de senioren die zorg van hun familie wilden, zei 35,96% dat het van de oudste of op een na oudste dochter moest komen, 23,89% zei van de oudste of op een na oudste zoon, en 19,08% zei dat alle kinderen in het gezin zouden moeten delen  de last.

Van degenen die vonden dat de staat verantwoordelijk zou moeten zijn voor hun zorg, zei 84,81% dat ze medische zorg en verpleging van de overheid wilden, 31,68% zei vervoer van huis om boodschappen te doen, en 31,60% zei fysiotherapie en oefenfaciliteiten.

Van degenen die zeiden dat de particuliere sector voor senioren zou moeten zorgen: 65,5% wilde particuliere medische zorg en verpleging, 20,46% wilde fysiotherapie en 18,09% wilde fitnessfaciliteiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!