De Naresuan universiteit in Noord-Thailand maakt kogelwerende vesten van gerecycled plastic

PHITSANULOK:- Wetenschappers van de Naresuan Universiteit in Noord-Thailand hebben kogelvrije vesten van gerecycled plastic afval weten de maken, die ze deze week aan de soldaten van Royal Thai Army Area 3 in de provincie Phitsanulok hebben geschonken.

De vesten zijn gemaakt van een mix van autokoplamponderdelen, dialysezakken, rubberen schoenen en plastic uit de zee.

De kogelvrije vesten zijn gemaakt in het kader van het project “Social Innovation from Plastic Waste from Communities in Lower Northern Thailand”, gefinancierd door de nationale onderzoeksraad van Thailand, het NRCT, en geïmplementeerd door universitair hoofddocent dr. Panida Jongsuksomsakul, zo las uw nieuwsbeer in de Thaise Media.

Deze week leverde professor Karnkanok Inkaninan, vice-president van Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie aan de Universiteit van Naresuan, het kogelvrije materiaal af bij de Army Entertainment Club in de legerkazerne van King Naresuan Maharat in de provincie Phitsanulok.

Soldaten testten de effectiviteit van de vesten door .9 mm en .11 mm kaliber vuurwapens op de vesten te schieten vanaf een afstand van zeven meter, 10 meter, 15 meter en 25 meter. Geen van de kogels wist door de vesten te dringen.

Het onderzoeksterm vertelde dat ze op het innovatieve idee kwamen om plastic afval te recyclen tot iets dat inkomsten kan genereren en zowel de gemeenschap als het milieu ten goede kan komen.

Niet alleen helpen de vesten het plastic afvalprobleem in Thailand aan te pakken, ze zijn ook goedkoper dan de kogelvrije vesten die momenteel op de markt zijn. De productiekosten bedragen iets meer dan 10.000 baht. Terwijl kogelwerende vesten die vanuit het buitenland naar Thailand worden geïmporteerd, drie tot vijf keer duurder zouden zijn.

Generaal Prasan Saengsirirak, de plv. commandant van legerregio 3, prees de NRCT en onderzoekers van de Naresuan Universiteit voor het voorzien van het belang van dit onderzoek dat de Thaise troepen ten goede komt.

Soldaten zullen de vesten dragen wanneer ze gevaarlijke gebieden nabij de grens betreden, zei generaal Prasat. De vesten zijn lichtgewicht, kostenbesparend en bieden bescherming tegen pistolen met korte loop. Ook zijn de vesten toegankelijk omdat ze gemaakt zijn van afval, dat in overvloed aanwezig is.

Deze kogelvrije vesten zullen in de toekomst de weg vrijmaken voor meer op plastic afval gebaseerde innovatie.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!