De bekende getatoeëerde gangsteracteur khun Panya Yimumphai in Centraal-Thailand gearresteerd op beschuldiging van gokken

PATHUM THANI:- De Thaise gangster-acteur Panya Yimumphai – beroemd om zijn rol in ‘A Prayer Before Dawn’ – werd eerder deze week in zijn huis in Pathum Thani, net ten noorden van Bangkok op beschuldiging van gokken gearresteerd.

De cyberpolitie van Thailand deed een inval in het pand nadat Panya, beter bekend van zijn bendenaam Keng Laiprang (“Keng Camouflage”), een TikTok-clip plaatste waarin hij zijn volgers uitnodigde om te gokken op een illegale website.

De politie speelde de clip af voor de correctionele rechtbank, die huiszoekingsbevelen uitvaardigde voor drie locaties in Bangkok, Pathum Thani en Chiang Mai om bewijsmateriaal in verband met de vermeende misdaden van Keng in beslag te nemen. De zoekactie is zondag begonnen.

Keng Laiprang werd gearresteerd op verdenking van “het direct of indirect overhalen van anderen om te gokken”, hetgeen in strijd met sectie 12 van de Gambling Act uit 1935.

Aanvankelijk bekende Keng de beschuldiging. Hij zei dat de gokwebsite hem had ingehuurd om reclame te maken en links naar hun website op sociale media te plaatsen, waarvoor hij 200.000 baht per maand betaalde. Hij zei dat hij het werk doet sinds zijn recente vrijlating uit de gevangenis.

De gangster gaf toe dat hij het verkeerd vindt om jongeren aan te zetten tot gokken. Hij zei dat de reden dat hij de illegale baan aannam, was omdat hij ondanks verschillende zakelijke ondernemingen niet genoeg inkomen had.

“Ik wil stoppen. Maar als ik niet genoeg inkomen heb, kom ik in de verleiding om het nog een keer te doen”, zo gaf hij toe tegenover de cyberpolitie.

Keng Laiprang heeft een van de meest onvergetelijke gezichten in Thailand dankzij tatoeages die hij heeft gekregen toen hij een gevangenisstraf van acht jaar uitzat voor poging tot moord en diefstal. Nadat hij in 2011 was vrijgelaten, werd hij een online ster, verwierf hij miljoenen volgers en steunde hij merken.

Vervolgens werd Keng internationaal bekend nadat hij als gangster speelde in de Muay Thai-film ‘A Prayer Before Dawn’ (2017) waarin Billy Moore, een Engelse bokser, gevangen zit in de meest beruchte gevangenis van Thailand. De veelgeprezen film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Van een leven van misdaad tot de rode loper, werd Keng Laiprang afgebeeld terwijl hij zijn duim omhoog hield op het filmfestival van Cannes in Zuid-Frankrijk in mei 2017.

Maar Kengs verleden achtervolgde hem opnieuw toen hij in 2008 opnieuw tot gevangenisstraf werd veroordeeld omdat hij Yaba (“gekke drug”) de gevangenis in had gesmokkeld. In augustus 2017 zat hij weer veilig opgeborgen achter de tralies.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!