De gouverneur van Phuket verzoekt Bangkok om een ​​einde te maken aan het alcoholverbod en wil het uitgaansleven weer nieuw leven inblazen

PHUKET:- De gouverneur van Phuket heeft een formele oproep gedaan om restaurants op het zuidelijke eiland alcohol te mogen verkopen en het nachtleven weer te openen.  

De Phuket News meldt dat Narong Woonciew het verzoek gisteren heeft ingediend bij het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, daarbij verwijzend naar de ongekende financiële problemen waarmee de lokale bevolking wordt geconfronteerd als gevolg van de beperkingen.

Het eiland is sinds 1 juli open voor buitenlandse toeristen via zijn sandbox-regeling, maar, zoals de Phuket News meldt, is het voor bezoekers niet interessant genoeg als zij niet kunnen genieten van alcohol  terwijl ze op vakantie zijn.

“De provincie Phuket heeft maatregelen genomen om het verbod op de verkoop van sterke drank te bevelen en voor mensen om zich te onthouden van het drinken van alcohol of alcoholische dranken in restaurants.  Aangezien restaurants en eetgelegenheden in hotels en andere eet- en drinkgelegenheden Phuket Sandbox-toeristen bedienen, worden de toeristen echter daarmee in hun vakantie getroffen.  De service is niet in overeenstemming met de richtlijnen voor het promoten van toerisme in Phuket, waar strikte maatregelen voor ziektebestrijding gelden.”

In zijn brief aan de CCSA zegt de gouverneur dat het “Sandbox Project” onder strikte regels werkt om de verspreiding van Covid19 te voorkomen, maar dat de uitgebreide sluiting van bars en andere uitgaansgelegenheden een zeer nadelig effect heeft op het leven van de mensen op het eiland.

Hij schreef in zijn verzoek aan het CCSA dat de eigenaren van bars en nachtclubs bereid zijn zich te houden aan strikte ziektebestrijdingsmaatregelen als ze weer open mogen om de “Sandbox” toeristen te bedienen.

“Er zijn nog steeds eet- en drinkgelegenheden die niet kunnen openen, maar die moeten openen en willen openen in overeenstemming met de ziektebestrijdingsmaatregelen, zodat ze toeristen kunnen bedienen die reizen volgens het Phuket-sandboxproject en algemene toeristen worden direct getroffen.”

De gouverneur schetst vervolgens een uitgebreide lijst van maatregelen voor de volksgezondheid die zijn overeengekomen tijdens een recente vergadering van het Phuket Overdraagbare Ziekte Comité.  Deze maatregelen zouden de heropening van bars en het nachtleven en de verkoop van alcohol regelen, tenminste als het CCSA daarmee instemt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Phuket Nieuws
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Phuket Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!