De Gouverneur van Bangkok waarschuwt voor zware straffen voor vuurwerk tijdens het Loy Krathong feest

BANGKOK:- Het nationale Loy Krathong feest is gepland op 19 november, maar de gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang, dringt er bij mensen wederom stevig op aan om dit jaar de verkoop en het gebruik van vuurwerk, zoals voetzoekers en lantaarns te vermijden.  

Het Loy Krathong feest istraditie die dateert uit het 13e-eeuwse Sukhothai-koninkrijk, toen mensen kleine boten genaamd Krathong op waterwegen loslieten als eerbetoon aan de watergodin Mae Konka.

Dit jaar wordt, ondanks Covid19 situatie, een grote deelname van zowel Thais als buitenlanders verwacht in het hele land, met name rond de Chao Phraya-rivier die Bangkok doorklieft.  

Gouverneur Aswin herinnert de mensen eraan dat de stad elk jaar schade aan eigendommen, verwondingen en zelfs de dood door ongeoorloofd vuurwerk en vuurwerk in de boeken moet schrijven.

Veel buitenlanders hebben in het verleden hun ongenoegen geuit over de nonchalante omgang met deze explosieven in Thailand, zelfs grote mensen menigten, maar ook op vakanties en bij tal van andere vieringen.  

Dit jaar hoopt Aswin daar verandering in te brengen en belooft dat de Bangkok Metropolitan Administration in de weken voorafgaand aan Loy Krathong de verkoop en distributie van vuurwerk in de gaten zou houden, en dat het BMA personeel zich tijdens het Loy Krathong feest onder de mensen zal begeven op zoek naar overtredingen van het vuurwerkverbod.

Khun Aswin herinnert de feestvierders eraan dat er zware straffen staan ​​op degenen die vuurwerk afsteken zonder toestemming.  De wet voorziet in straffen tot 60.000 baht en 3 jaar gevangenisstraf voor het gebruik van vuurwerk en 6.000 baht en 3 maanden gevangenisstraf voor degenen die Chinees vuurwerk gebruiken zonder vergunning.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: AseanNow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!