BREAKING NIEUWS | Strandverkoper in het aangezicht van tientallen toeristen op het strand van Pattaya vermoord, de dader werd gearresteerd 

PATTAYA:- Een 39-jarige gehandicapte strandverkoper werd vanavond, 16 april 2023, op Pattaya Beach vermoord in wat volgens de politie van Pattaya vermoedelijk een schuldgerelateerd incident was.

Het incident gebeurde om 5 uur in de buurt van Soi 30/13, niet ver van Walking Street op het zand nabij het pad van Pattaya Beach. Op dat moment waren tientallen toeristen en lokale bewoners in het gebied aan het sporten of deelnamen aan Songkran feest en werden getuige van dit schokkende incident.

Het slachtoffer werd geïdentificeerd als de 39-jarige khun Tossaphon Sae Lim, die een lichamelijke handicap aan zijn linkerkant had waardoor hij niet goed kon lopen. Hij had een steekwond opgelopen aan de linkerkant van zijn borst en het vermoedelijke moordwapen, een keukenmes, werd vlakbij in het zand gevonden.

Khun Lim was volgens de politie een strandmattenverkoper. Luitenant-kolonel Surachet Aneksri, de plv. hoofdinspecteur van het politiebureau van Pattaya, had khun Lim naar verluidt ook een geschiedenis van het verkopen van drugs aan toeristen op het strand van Pattaya.

Volgens een strandstoelexploitant, die alleen vroeg om geïdentificeerd te worden met zijn Thaise bijnaam Mr. Ball, had met khun Lim ruzie gekregen over geld dat hij verschuldigd was aan de verdachte die hem drugs had verstrekt om in een zakelijk partnerschap aan toeristen te verkopen. Khun Ball verklaarde dat er een lopend geschil was tussen khun Lim en de verdachte over deze schuld voor onbetaalde goederen.

Khun Lim zat in een strandstoel en probeerde strandmatten te op het strand van Pattaya aan de man te brengen toen de verdachte hem benaderde en een woedende woordenwisseling ontstond. Vervolgens sloeg de verdachte het slachtoffer in het gezicht en haalde een mes tevoorschijn, waarmee hij hem pardoes in de borst stak. De verdachte vluchtte vervolgens weg op een motor terwijl geschokte getuigen en toeristen in de buurt in shock stonden te kijken, zo beweerde khun Ball.

De politie van Pattaya slaagde er korte tijd later in de verdachte op te sporen met behulp van cameratoezicht en politiecontroleposten. De verdachte is geïdentificeerd als de 42-jarige Somchat Aila, hij is nu gearresteerd en bevindt zich op het politiebureau van Pattaya op Soi 9 op het moment van ter perse gaan. Khun Somchat heeft ook toegegeven khun Lim te hebben vermoord, waarbij hij alleen verklaarde dat de khun Lim hem geld schuldig was, maar hij besprak niet waar de schuld voor was aan de politie van Pattaya.

De politie van Pattaya liet aan onze stadsreporter weten dat khun Somchat een uitgebreid strafblad has en zes keer eerder in de gevangenis heeft gezeten, voor het laatst was hij pas in januari van dit jaar vrijgelaten.

Khun Somchat is in staat van beschuldiging gesteld voor de moord en blijft in hechtenis.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!