Bekende arts in Thailand waarschuwt voor verband tussen hoge suikerconsumptie en leverkanker

~HET OP DE HEUPEN HEBBEN~
(
Slecht gehumeurd zijn, zeker na het lezen van dit stukje)

BANGKOK:- Een Thaise arts heeft een overtuigende waarschuwing afgegeven over het verband tussen veel suiker eten en het risico op verschillende levensbedreigende ziekten, waaronder kanker.  

Dokter Wannee Nitiyanan vertelde dat een hoge consumptie van suiker een aantal niet-overdraagbare ziekten kan veroorzaken, zoals leververvetting, verstopte hersen- en hartaders, leververvetting en ook nog eens leverkanker.

Ze voegt eraan toe dat ongeveer 70% van de sterfgevallen onder Thais het gevolg is van dergelijke niet-overdraagbare ziekten, waarbij de overheid tussen de 400.000 en 500.000 miljoen baht uitgeeft om de gezondheidscrisis te beheersen.  Om de twee jaar worden de belastingen op suikerhoudende dranken verhoogd om de consument aan te moedigen te bezuinigen.

Ondertussen is erbvolgens het Bangkok Hospital bij ongeveer 4 miljoen Thais diabetes vastgesteld.  Zonder adequaat beheer van de ziekte kan dit ernstige complicaties veroorzaken.  Één van de belangrijkste oorzaken van gewichtstoename, die mogelijk kan leiden tot de ontwikkeling van diabetes type 2, is een hoge suikerconsumptie.

Vorig jaar verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie dat bijna een derde van de Thais lijdt aan overgewicht, waarvan 9% als zwaarlijvig wordt aangemerkt.  Thailand heeft nu het op een na hoogste niveau van obesitas in Zuidoost-Azië, na Maleisië op de eerste plaats.  Bijzonder verontrustend is de onthulling dat gewichtsproblemen net zo vaak voorkomen bij kinderen: meer dan 10% van de kinderen onder de 5 jaar valt in de categorie zwaarlijvig.

De toename van Thaise tailles wordt toegeschreven aan een toename van het beschikbare inkomen, gecombineerd met meer zittend leven.  De zwaarlijvigheidscijfers zijn ook hoger in stedelijke gebieden, mogelijk als gevolg van de prevalentie van fastfoodrestaurants.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai Residents 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai Residents 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!