THAILAND | 3.000 jaar oude skeletten in de provincie Ang Thong gevonden

~EEN LIJK IN DE KAST VINDEN~
(Een onaangename erfenis)

ANG THONG:- Het redactie team van Sanook News gingen een paar dagen terug naar een huis in het Sawang Ha District, in de provincie Ang Thong, nadat ze hadden gehoord dat er oude skeletten die op het land waren ontdekt.  

Khun Somkiat Briboon, 54-jarige landeigenaar wachtte hen op in zijn huis.  Somkiat liet het nieuwsteam 3 recent ontdekte skeletten zien die hij in blauwe lakens had gewikkeld.  De skeletten hebben zo lang ondergronds gezeten dat de botten ze erg bros zijn.  

Bij de skeletten van top tot teen compleet waren lagen ook enkele aardewerk kommen en ander gebruiksvoorwerpen.  Er waren nog 6 skeletten in zijn huis.  Dit omvatte kleinere skeletten, waarvan wordt aangenomen dat het vrouwen of kinderen zijn geweest.  Ze waren ook bedekt met blauwe lakens en stevig vastgebonden.

Khun Somkiat verklaarde dat hij aan de overkant van zijn huis ook 17 rai land in zijn bezit had. Vorig jaar werden daar veel oude artefacten en skeletten ontdekt.  De artefacten en skeletten voor verder onderzoek naar Bangkok gebracht, waarna het ontgonnen land weer in de normale staat hersteld.  

Vorige maand verhuurde Somkiat zijn land om te worden gebruikt als suikerrietboerderij.  Bij het voorbereiden van het land werden nog eens 9 skeletten gevonden.  

Hij wikkelde ze in lakens en bracht de skeletten naar zijn huis.  Er zijn zelfs meer oude artefacten die Somkiat in huis heeft verzameld.  Hij is van plan in de toekomst een museum te bouwen om de artefacten en skeletten voornamelijk voor educatieve doeleinden te tonen.

 Somkiat vertelde  dat er ongebruikelijke incidenten zijn geweest sinds hij de skeletten en artefacten naar zijn huis had verplaatst.  Hij heeft het gevoel dat er veel mensen in zijn huis rondlopen, zowel overdag als ’s nachts.  Wanneer hij probeert de bron van deze geluiden te zoeken en te vinden, kwam hij met de kous op de kop weer in huis.

Sindsdien praat Khun Somkiat vaak met de geesten van de skeletten. Somkiat vertelde niet bang te zijn voor de geesten, hij slaapt elke nacht vredig in zijn huis met de skeletten.  

Hoewel geen van enkele van zijn vrienden hem sinds de ontdekking nog bezoeken.  De afdeling Schone Kunsten is op de hoogte gebracht van de recente ontdekking.  Ze hebben zijn land eerder bezocht om de oude artefacten te verzamelen die in 2020 zijn ontdekt.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!