Bangkok zet bij een proefproject 11 elektrische bussen op twee routes in

BANGKOK:- Elf elektrische bussen van de Elektrische voertuigen Thailand Plc, het EVT in het kort genoemd gaan gratis ritten op twee routes aan de stadsforenzen aanbieden, het zou gaan om het traject Din Daeng-BTS Sanampao en het traject Rom Klao-Airport Link Lat Krabang.

“De twee routes maken deel uit van een proefproject om een ​​uitgebreid netwerk van bussen te bouwen die 100 procent elektriciteit gebruiken”, zo maakte de CEO van het EVT, khun Nuchanat Wasurat bekend.

 “Het bedrijf is door de Bangkok Metropolitan Administration, het BMA, voor het project geselecteerd, dat tot doel heeft het gebruik van elektrische voertuigen te vergroten en de luchtvervuiling in de stad te verminderen,” zei ze.

“We verwachten binnenkort een contract met de BMA te kunnen ondertekenen en schatten dat het project medio 2022 van start zal gaan”, aldus khun  Nuchanat.

 “De Din Daeng-route zal zes bussen hebben, terwijl de Rom Klao-route er vijf zal hebben.  Elke bus kan 20 passagiers vervoeren en het tarief is tijdens de proeffase gratis,” zei ze.

De Din Daeng-route loopt van het districtskantoor van Din Daeng naar Bangkok City Hall 2, het Veterans General Hospital en het BTS Sanampao-station voordat het terugkeert naar het districtskantoor van Din Daeng.

De Rom Klao-route loopt van Rom Klao Housing Community naar Queen Sirikit 60th Anniversary Garden en Airport Link Lat Krabang voordat hij terugkeert naar de woongemeenschap.

“Als het proefproject succesvol is, verwachten we meer elektrische busroutes die de treinstations van Bangkok, zoals de groene, rode en roze lijnen, met elkaar verbinden om een ​​naadloos netwerk van openbaar vervoer te bieden dat puur op elektriciteit wordt aangedreven”, voegde ze eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!