Dierenartsen behandelde een gewonde wilde olifant na een flinke strijd

RAYONG:- Een team van dierenartsen haastte zich enkele dagen terug naar het district Khao Chamao in Rayong om “Coke” te behandelen, een wilde dikhuid die gewond raakte aan zijn been na een hevig gevecht met een andere olifant.

Dr. Sunita Wingwon, dierenarts van Regiokantoor beschermde gebieden 2 (Sri Racha), vertelde dat zijn medewerkers  aanvankelijk moeite hadden om de olifant te behandelen die zich bij een bosrand bezighield

“Daarom besloten de medewerkers een verdovingsgeweer te gebruiken, zodat ze de olifant nauwkeurig konden onderzoeken,” zo zei Khun Sunita.

Sunita zei dat een wond van ongeveer 15 centimeter op Coke’s rechter voorpoot te wijten was aan de impact van de slagtand van de andere olifant.

“De dierenartsen maakten de wond schoon, behandelden hem met verdoving en pasten er ontstekingsremmende medicijnen op toe”, legt ze uit.

 De bosbeschermingseenheid van Siraman houdt nu de symptomen van “Cola” in de gaten en beschermt het dier tegen andere olifanten, zo voegde Sunita eraan toe.  De eenheid heeft ook de opdracht gekregen om periodiek verslag uit te brengen over de voortgang van Coke aan het dierenartsenteam.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in oost Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!