Het Thaise kabinet stemt in met een 1.1 miljard baht budget voor nieuwe dierentuin in Pathum Thani

BANGKOK:- Het kabinet van Thailand heeft eerder deze week een budget van 1,1 miljard baht goedgekeurd voor de bouw van een nieuwe dierentuin op een door de koning toegewezen stuk grond in Pathum Thani, zo maakte regeringswoordvoerder, khun Ratchada Dhnadirek bekend. Het budget zal over de fiscale jaren 2023 tot 2027 gebruikt gaan worden.

De Zoological Park Organization wil de nieuwe dierentuin bouwen op een perceel van 300 rai, dat voor dit doel is toegekend door Zijne Majesteit de Koning, in Klong Hok, Tambon Rangsit in het Thanyaburi-district van Pathum Thani.

De dierentuin, welke zal worden gebouwd ter ere van Zijne Majesteit de Koning, zal een uitgebreide faciliteit op internationaal niveau worden met exclusieve zones waar mensen kunnen leren over de natuur en het milieu en kunnen studeren over lokale en buitenlandse dieren in het wild, zo verklaarde khun Ratchada.

Er komen ook zones voor het bestuderen van een perfect ecologisch systeem en het behouden en fokken van wilde dieren voordat ze weer in het wild worden teruggebracht, zei de woordvoerster.

Bovendien zal de dierentuin een nieuwe plek voor ecotoerisme worden, zoals geïnitieerd door wijlen koning Rama IX, zei Ratchada.

De hele dierentuin zal worden verdeeld in zes zones: een openbaar park, een commercieel gebied, een overstromingspreventiegebied, een onderzoeksgebied, een parkeerplaats en de dierentuin zelf.

Het displaygebied zal worden verdeeld in subzones met Afrikaanse, Aziatische, Australische en Zuid-Amerikaanse dieren.  Er zal ook een display-subzone van “schattige” dieren voor kinderen worden gevestigd, zo beëindigde de woordvoerder de verklaring.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!